De ketel verwijt de anti-pot

Hits: 390

vrijdag 9 augustus-2013
Je zal ons niet horen zeggen dat die Vlad Putin een lekkere jongen is. Maar dat ie uitgerekend van Barack O. op zijn flikker krijgt vanwege het huisvesten van NSA-basher Edward Snowden is een gotspe. We hoeven maar even terug te gaan naar vorige maand om aan te tonen dat onze Baracker een ton roomboter op zijn kruin heeft.
Half juli werd in Panama Robert Seldon Lady in een kruipruimte gemanouvreerd door een paar overijverige smurfen. Reden: de voormalige stationshoofdman van de CIA in Milaan stond op de internationale opsporingslijst. Hij had namelijk in Italië nog een paar jaartjes tegoed, omdat ie verantwoordelijk was voor het ontvoeren van een onschuldige baard, die vervolgens in Egypte werd verrast met natte handdoeken en ander ongerief.
De Panamese regering ontving meteen een paar oekazes uit Washington en de volgende dag zat Lady in een vliegtuig naar zijn thuisland. Uitleveren aan trouwe bondgenoot Italië? Are you fucking nuts? (1).
Nog zo'n fijne knul: Luis Posada Carriles. Samen met onder anderen de later in Suriname nog zo'n furore makende Frank Castro en onder auspiciën van de CIA blies hij in 1976 een Cubaans vliegtuig op met 73 mensen aan boord (2). Hij kwam in een Venezolaanse petoet terecht, maar wist na een paar jaar de hem van buitenaf aangereikte kuierlatten te nemen. In 2000 werd ie opnieuw gevat. In Panama. Samen met een paar andere ouwe jongens van de gestampte coke stond ie klaar om de daar in verband met een conferentie verblijvende Fidel Castro een explosief sigaartje te bezorgen. Hij zeilde opnieuw achter een ijzeren gordijn. Venezuela vroeg om uitlevering, maar kon een dikke krijgen. Een paar jaar later werd het jolige groepje complotteurs amnestie verleend. Carriles verschafte zich vervolgens illegaal toegang tot de USSA en kreeg daarvoor nog een procesje aan zijn slobberbroek. Plus nog wat over een meineedje of zo. Met wat vriendelijke druk vanuit een boerderij in Langley werd uiteindelijk in het voorjaar van 2011 besloten vrijheidsstrijder Carriles een rustige ouwedag te bezorgen. Uitleveren aan Venezuela? Are you fucking nuts? (3)
En nu is Barack pissig, omdat Poetipoe weigert Edward Snowden uit te leveren. Dat heet deftig “selectieve verontwaardiging”.

(1) Zie voor dit hoogwaardige staaltje diplomatie de artikeltjes “Lady en zijn tramps” dd. 19 en 20 juli 2013.
(2) Zie voor de heer Castro de serie “Raadsels rond Moengo” bij de Morgenster.
(3) Voor Carriles gelieve u onze zoekmachine aan te slingeren.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 390

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch