Skip to main content

Af! Paki! Lig! Lig!

maandag 4 juli-2011
De Nederlandse mainstream? Zucht. Eind vorige week wisten ze te melden, dat de Pakistaanse minister van Defensie de USSA had verzocht om de vliegbasis Shamsi in Balochistan te ontruimen. Omdat hij de buik vol had van het op eigen houtje rondstrooien van drones in de richting van extreme baarden in het gebied, waarbij heel wat onschuldige burgers het loodje legden.
Maar wat had CNN al in april geboerd? Dat de Amerikanski's de basis hadden verlaten in de slipstream van de affaire rond Raymond Davis. De "diplomaat" die twee Pakistaanse smurfen op klaarlichte dag voor hun ballen had geschoten (1). Ergo, er werden dus ook geen drones meer vanaf Shamsi gelanceerd. Q.e.d.
Maar wat was de reactie uit het Witte Ziekenhuis? Dat die Pakistaanse minister van Defensie een dikke kon krijgen. De Amerikaanse militairen bleven op Shamsi Air Base. En als ze het nodig vonden dan gingen er gewoon weer drones de lucht in. Want wie is er de baas in Pakistan? Toch niet een of andere lullo in een apenpakkie? Nou dan. Iets daarover in de Hollandse makreelverpakking? Nop.

(1) Zie de afleveringen 8 tot en met 15 van onze serie "Blik op de weg".

Klik hier om uw reactie toe te voegen