Hellup (003)

vrijdag 22 januari-2010
Er wordt weer een zootje rampenpoen ingezameld, dat hou je niet voor mogelijk. Zal voor een deel worden gebruikt om de nog levende slachtoffers in Haiti zo goed mogelijk te verzorgen. In de breedste zin. Dus ook een dak boven hun hoofd, al zal dat langdurig een tentdak zijn. God helpt je de brug over als er een orkaan voorbijkomt, maar je moet wat. De rest van de poen zal worden gebruikt voor de wederopbouw van de infrastructuur. Nieuwe wegen, woningen, kantoren, fabrieken, hotels, waterleidingen, elektriciteit etcetera. En denk erom dat de haaien alweer op de loer liggen. Dezelfde soort haaien die zo nijver bezig zijn om de boel in Afbaardistan op poten te zetten. Zo meldden wij bijvoorbeeld op 26 oktober 2009 dat er in de buurt van Kabul een electriciteitscentrale werd opgetrokken voor 310 meloen dollar. Een of ander licht had bedacht dat ie het best aan de praat kon worden gehouden met diesel. Dat kost de marionettenregering Karzai 70 meloen dollar per jaar, want die diesel moet worden ingevoerd. Onderhoudskosten werden geschat op 60 meloen, dus tel uit je winst.
Over dit geintje is een nieuw rapport verschenen. Dat maakt gehakt van het hele project. De door de Amerikanse firma’s Louis Berger en Black&Veatch uitgevoerde klus is al 40 meloen over het uitgetrokken budget heen en de centrale werkt nog steeds niet. Dezelfde firma’s zijn ook noest bezig met de verbetering van het wegenstelsel in en rond Kabul. In totaal een klus van 1,4 miljard dollar. En dit is nog maar een voorbeeld van wat met name in Washington bedoeld wordt met hulp.
Inmiddels zijn er al zo’n 15 duizend Amerikaanse militairen in Haiti gearriveerd om de hulpverlening op gang te helpen en te houden. U weet waar we heen willen. Haiti, arm land.

Hellup

  • Hits: 277
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch