Kosovoort, Kosovoort (011)

25 maart 2017
Hits: 401

maandag 3 december-2012
Het hemd is nader dan de wintertrui. Dus u zal vandeweek meer erg hebben gehad in het rondvliegen der kogels in de kennissenkring van Baddertje Hari en de dalende populariteit van Mark Damesfiets met zijn rooie Samsonite dan de vrijspraak van Ramush Haradinaj. Wie? Ramush Haradinaj. Is een ouwe Kosovaarse guerillaleider, die na het asskicken van Slobo’s Servische leger nog effies premier is geweest in het sinds 2008 hier en daar zelfstandig verklaarde Europese distributiecentrum van verwarrende middelen, dames- en kotervlees, wapentuig en andere interessante commodities. Hij was voor de tweede keer ervan beschuldigd akeligheden tegen de menselijkheid te hebben gepleegd, maar afgelopen week besloten de Haagse internationale jurken hem opnieuw van het haakje te halen. Sommige guerillaleiders zijn schooiers, andere heel netjes. En Ramush was netjes geweest. Geloof het of niet.
Gisteren sloegen Ramush en zijn gappies terug. Ze willen dat de VN een onderzoek instelt naar het gesnuffel in Kosovaarse aangelegenheden van Carla del Ponte toen ze nog als hoofdaanklager rondwaarde in het Vredespaleis. Volgens hullie had ze haar macht misbruikt, illegaal geopereerd en Kosovo een belazerd image bezorgd. Als u het ons vraagt is zo’n verzoek volstrekt zinloos, maar niemand vraagt ons.
Inmiddels zijn vijf van de zes van onwelvoeglijkheden beschuldigde Kosovaarse asskickers definitief vrijgesproken. De laatste is Fatmir Limaj. Een intimus van de huidige premier Hashim Thaci, die internationaal nauwelijks nog kwaad kan doen sinds hij voor het oog van de camera de vroegere Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Maria Jana Korbelovà aka Madeleine Albright stond af te lebberen. Als dank voor haar bemoeienissen ten faveure van Kosovo’s zelfstandigheid. Fatmir werd in 2005 al eens vrijgesproken van alle elleboogjes en smerige tackles in de strijd tegen FC Slobo, maar ruim een week geleden kondigde een Vredespaleiswacht ineens de heropening van de zaak versus Fatmir aan.
Toeval of niet, maar de bewuste Haagse paleiswacht is tevens hotemetoot bij EULEX. De European Rule of Law Mission in Kosovo, die de afgelopen week eveneens haast onopgemerkt de mainstream insukkelde. Aanleiding was het uitlekken van getapte telefoongesprekken tussen hoge mieters binnen het Kosovaarse regerinsgapparaat, onderwie Korbelovà-lebberaar Hashim Thaci. De geheime smurfenoperatie vond plaats binnen de context van een EULEX-onderzoek naar corruptie binnen het Kosovaarse ministerie van Transport. Hoe is het mogelijk zou je zeggen. Met dit nieuwe schandaal is de raznici weer eens gaar en schreeuwt iedereen moord en brand. Niet dat dat verder wat uitmaakt, want zowel moord als brand zijn in Kosovo net zo gewoon als een damesfiets of een Samsonite bij ons. Dus volgende pagina alstublieft. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 maart 2017
Aantal keren bekeken: 401

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch