Over kogels en een bakkie leut (001)

26 maart 2017
Hits: 374

donderdag 19 september-2013
Afgelopen maandag was het weer zover. Dit keer op een marine-emplacement in Washington. Kan je niet zomaar binnenhobbelen. Heb je een speciaal pasje voor nodig. En dat had Aaron Alexis. Een beetje kurk, want de 34-jarige ex-marineman die op het complex aan het werk was voor een ingehuurde klusjesfirma had een uiterst roerig verleden. Het was dan ook niet helemaal verwonderlijk, dat ie maandag opnieuw ontspoorde en met een buitje friendly fire 12 medewerkers van het Naval Sea Systems Command een enkeltje hemel bezorgde. Mag je toch verwachten dat als zo'n gozer bezig is alles in een mum op red alert staat. Was ook zo. Er stond meteen een zwaar bewapend Swat-team klaar om in te grijpen. Maar gek genoeg kreeg dat het consigne van een hotemetoot om zich niet met de gang van zaken te bemoeien. Dus het team terug naar de kantine voor een bakkie leut. Geen Starbucks, maar je kan niet alles hebben.
Nu we het toch over die koffieboer hebben. De baas van Starbucks heeft naar aanleiding van deze nieuwe kogelregen heel voorzichtig naar de noodrem gegrabbeld. Niet eraan getrokken. Nog niet.
Hij heeft in de staten waar je vrij bent om met je ijzerwaren over straat te lopen en te winkelen vriendelijk verzocht om voortaan de daar gevestigde Starbucks-filialen niet meer gewapend te betreden. Dit om andere bezoekers, de personeelsleden, de koppies, de apparatuur, het glaswerk, de eetwaar en de rest van de inboedel niet te beschadigen. Het kost Starbucks in de betrokken staten misschien de helft van de cliëntèle en het levert vrijwel zeker een hoop gezeik op aan de deur in verband met de grondwettelijke rechten van gewapende koffieliefhebbers, maar van ons krijgt die man een gratis abonnement op Kleintje Muurkrant. Hulde.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 maart 2017
Aantal keren bekeken: 374
Over kogels en een bakkie leut

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch