De gladiolen bloeien weer (002)

09 april 2017
Hits: 403

woensdag 6 juli-2005
Het gaat snel. Momenteel worden al zo’n slordige 200 Italiaanse bromsnorren en voormalige speurneuzen van inlichtingendiensten in Milaan op de grill gelegd door een koppel onderzoeksrechters om uit te vlooien wat er achter het DSSA ("Department for Anti-terrorist Strategic Studies”) schuil gaat. De door de ultra-rechtse heren Saya en Sindaco opgerichte parallelle organisatie .
Inmiddels staat al vast dat de sinistere nieuwe club welgestelde patsers protectie aanbood. Daarvoor hadden zij de beschikking over in principe geheime data die bij verschillende overheidsdiensten lagen opgeslagen, auto’s met zwaailichten en sirenes en andere leuke politiegadgets. Verder bleek het DSSA een alleraardigste wapenvoorraad te hebben aangelegd, maar wat wil je als je zo dicht bij het vuur zit.
Saya en Sindaco’s anti-terreur organisatie presenteerde zich bij potentiële leden en Italiaanse officiële instituten steevast als een elite-eenheid die was ingesteld ter bestrijding van Islamitische en Marxistische (!) terroristen en had in Brussel zelfs gehengeld naar financiële steun ter hoogte van 32 miljoen euro. Verder had het DSSA het Vaticaan benaderd met het aanbod paus Benedictus te beschermen tegen een eventuele kloon van Mehmet Ali Agca.
Het kostte een paar centen, maar dan hadden de soutanes ook wel het crème de la crème.
De conclusie dat we hier te maken hebben met oude chianti in nieuwe zakken wordt min of meer bevestigd door het feit dat uit telefoontaps is gebleken dat de nieuwe elite-eenheid het plan had opgevat om voormalig lid van de Rode Brigades Cesare Battisti, lichtjaren geleden uitgeweken naar Parijs, te ontvoeren.
Ook de tegenstrijdige reacties uit het Italiaanse politieke wereldje lijken sprekend op die van twintig tot dertig jaar geleden. Waar minister van Binnenlandse Zaken Pisanu al tientallen bromsnorren heeft geschorst omdat zij binnen het DSSA actief waren, daar roept parlementslid Taormina van Berlusconi’s partij Forza Italia dat de club van Saya en Sindaco een legale veiligheidsorganisatie is, waarvan het bestaan bekend was in de hoogste echelons van de politie en de inlichtingendiensten. Net als Gladio indertijd.
In hoeverre de verse parallellen betrokken waren bij de ontvoering van imam Abu Omar is nog niet netjes uitgekristalliseerd. Maar het voormalig hoofd van de Bin Laden-unit van de CIA, Michael Scheuer, die tegen eind 2004 zijn congé nam, heeft een dezer dagen wel verklaard dat de Company voor die operatie groen licht had gekregen van de Italiaanse geheimedienst SISMI. Wat niet wil zeggen dat zij ook verantwoordelijk was voor de uiterst gebrekkige uitvoering. We zullen er zeker nog van horen. Dus u ook. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017
Aantal keren bekeken: 403
De gladiolen bloeien weer

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch