Skip to main content

Shoppen (009)

01 januari 2014

maandag 13 januari-2014
Zooo, iedereen de vlag uit. Volgens ene Dennis Brady zijn de vier schutters die vorig jaar september een ladinkje lood losten in de Westgate Mall in Nairobi waarschijnlijk allemaal verhuisd naar hogere sferen. En Dennis kan het weten, want die werkt voor de FBI.
Een maand geleden liet de NYPD (de New Yorkse smurfendienst) een heel andere flodder los. Toen heette het, dat de vier Shababes na de medische verzorging van een van hullie en een intens gesprek met Allah, waarschijnlijk ontsnapt waren. Maar in de visie van Dennis is dat gelul, want als het snode kwartet inderdaad was ontsnapt dan had Al-Shabab zich daarvoor wel in het openbaar op de borst geramd. Ja maar, Dennis, als het nou eens helemaal niet om Shababes ging, maar om iets griezeligs dat naar gladiolen stonk? En dat onder leiding stond van een witte weduwe met Britse antecedenten? Dat is andere Peijnenburg. Inderdaad niks meer van die juf vernomen. Maar dat is niet meer dan logisch. Net als over die tunnel van de West Mall naar de buren. En die lege shop in de West Mall waar het cluppie loodgieters de overval op hun gemakkie konden voorbereiden. Ook niks. Waarschijnlijk dit, waarschijnlijk dat. Dat is alles. Houdt het ons nog serieus bezig? Eerlijk gezegd niet. Een ding misschien nog. Zou dat Chinese clearinghouse nou nog geopend zijn in Nairobi (1)? Stay tuned.

(1) Die opening zou twee dagen voor de aanval op de West Mall plaatsvinden. Zie ook aflevering 6 van deze serie dd. 1 oktober 2013

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 januari 2014