Meet you at Heroes Square (001)

01 maart 2017
Hits: 394

donderdag 4 december-2014
Viktor Orban is een neo-fascistische dictator. Aldus omschreef de Amerikaanse senator John McCain de huidige Hongaarse premier tijdens een debat in de Senaat over de voorgenomen benoeming van de nieuwe ambassadeur in Boedapest, Colleen Bell. Voormalig producer van de glazen tietserie “The Bold and the Beautiful”. Ter vervanging van zaakgelastigde André Goodfriend die vooral furore maakte door mee te hobbelen met de massademonstratie tegen een door Orban voorgestelde Internetbelasting (1). De Freedom Housekeeper die elke minuut van zijn wegtikkende leven aan destabilisatie besteedt, maar desondanks van Bilderbert Koenders nooit iets te vrezen zal hebben (2). Integendeel. McCain vond Bell een veel te lichte kandidaat voor de ophanden zijnde vijandelijkheden tegen het regime van dictator Orban, die zijns inziens veel teveel tegen Vlad Poetin aanschurkt en blijkbaar schijt heeft aan de door neo-cons als Fucktoria Nuland en de gebroeders Kagan uitgezette confrontatiepolitiek. Merkwaardig overigens, want toen Orban in 1998 voor het eerst premier werd had hij ene James Denton als adviseur. De toenmalige directeur van ... Freedom House. En zijn beleid vol bezuinigings- en privatiseringspakketten was er dan ook naar.
In 2004 zeilde hij daardoor de oppositiebankjes in, maar keerde terug aan het roer in 2010 en bleek in de tussentijd veranderd te zijn in een echte Realpolitiker. Eentje, die binnen het Vierde Rijk zijn eigen koers koos als hij dacht dat die beter was voor Hongarije. In veel gevallen had ie gelijk.
In april van dit jaar werd dat door de Hongaarse kiezers gehonoreerd en Orban ploegde voort. Gesteund door een groot gedeelte van de bevolking. Maar toen hadden de junta's in Brussel en Washington al zwaar de pest over hem in. Hij kreeg door de stiekem gestiekte westerse msm stickers met de “Hongaarse Chavez” cq. de “Hongaarse Poetin” opgeplakt en wordt nu door McCain zelfs afgeserveerd als neo-fascistische dictator. Opvallend dat die gevaarlijke idioot het nooit heeft gehad over de neo-fascistische buurtjes in Kiev. Maar zo is het nou eenmaal bij McCain: zo de wind waait waait zijn jassie.
Het grootste plein in Boedapest heet Heldenplein aka Heroes Square. Als het een beetje wil serveren de Huysjes en de Tweebeeketjes binnenkort elke dag weer kleurige beelden van echte helden in tentjes achter barricaden op het Heroes Square. Met een schamel kommetje dampende goulash, snipers op de daken van de omliggende panden, met nostalgische vlaggen, met flyers, met banners, met een toespraak van Hans van Baalen en de vaste wil om de IMF-democratie te redden. Nou, daar gaan we even voor zitten. Koffie!!!

(1) Zie aflevering 18 van de serie “Sancties” dd. 15 november 2014.
(2) Voor een fleurig bosje ellende dat deze NGO veroorzaakt verwijzen wij met omfloerste trom naar de gelijknamige serie in de rubriek Vervolgverhalen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 maart 2017
Aantal keren bekeken: 394
Meet you at Heroes Square

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch