Bommetje (005)

woensdag 25 september-2013
Er lijkt een openingetje te zijn. Een piepklein openingetje. Tussen de USSA en Iran. In Teheran heeft een milde baard het nu een beetje voor het zeggen en die heeft meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om de club van Bankie te verzekeren dat er in Iran niet wordt gefrutseld aan een nucleair bommetje. Barack meteen wat vriendelijker, maar een vredespijp ligt nog wat moeilijk. Ook al omdat Michelle stevig uit haar permanent raakt als er een rooklucht tussen de gordijnen hangt.
Om heel andere redenen zijn ze in Israël not amused over de lichte koerswijziging van de topchirurg in het Witte Ziekenhuis. Want ze mogen zelf dan een pakhuis vol hebben van die explosieve atoomlorren, een ander zoiets gunnen is een moeizaam verhaal. En zeker als het om een baard gaat, ook al is het een milde.
Een van de luitjes die zich daarover recentelijk ferm heeft uitgelaten is de huidige Israëlische president Shimon Peres. Dezelfde man die eind 1974 nog zo'n gloedvolle brief schreef aan Eschel Rhoodie. De toenmalige informatiechef van de Zuidafrikaanse regering en een in die tijd ook bij Elseviers Magazine uiterst populaire intrigant op wereldniveau. Shimon's bedankje had betrekking op Eschel's massagewerkzaamheden die voorafgingen aan een deal tussen Israël en Zuid-Afrika, waarbij de apartheidsregering in 1975 werd voorzien van een paar atoombommen.
Op komende dierendag is vriend Shimon te gast bij onze geliefde teeveester Toine Huys, in diens programma College Tour. Kunnen aanwezige snotneuzen vraagjes stellen aan de president. Over zijn das, zijn handjeschudden met Arafat, Gaza, Syrië, Beatrix, geraniums etcetera. Nou zal het ons toch donders benieuwen of dit heikele nucleaire onderwerp ook voorbijkomt. Jammer dat we in Macao geen contacten hebben. Konden we nog even een weddenschapje erdoor drukken. Stay tuned.

Bommetje

  • Hits: 512
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch