Prikkeprik (004)

07 april 2017
Hits: 363

donderdag 12 december-2013
December vorig jaar kregen we een cadeautje uit Israël. In de vorm van het bericht, dat Ethiopische dames die voortgesproten waren uit de wip die koning Salomo ooit maakte met de koningin van Sheba en op grond daarvan naar Israël verhuisden in hun nieuwe thuisland een injectie kregen waardoor ze onvruchtbaar werden. Werd eerst stijf ontkend, maar bleek later zo waar als waar maar kan zijn.
Of Pnina Tamano-Shata indertijd ook een prikje heeft gekregen weten we niet, maar wat denk je van deze? Als lid van de Knesset (!!) wilde ze iets meer doen voor haar land dan ouwehoeren tot ze een ons woog. Daarom meldde zij zich bij de bloedbank om een litertje rood vocht af te staan. Werd geweigerd. Joods Ethiopisch bloed hè. Sorry, willen we niet hebben. Pnina over de rooie. Nou, oké. Dan tappen we het wel bij u af, maar we zetten het niet in de ijskast.
De bloederige affaire stuiterde uiteraard op de keien en her en der was de morele verontwaardiging groot. Premier Nuttyahu laat nu een onderzoek instellen. Sure. Wat zo'n wip van Salomo allemaal teweeg kan brengen. Jezus. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 april 2017
Aantal keren bekeken: 363

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch