Vraagje gemist (002)

09 april 2017
Hits: 323

woensdag 3 december-2014
Parbleu. Kregen we daar toch een leuke tip. Van een lezer. Of wij de laatste aflevering van “Hoe heurt het?” hadden gezien. Nee hadden we niet. Wij weten allang hoe het heurt. Maar de nieuwsgierigheid won het. En daar zagen we inderdaad een vreemde eend door het beeld waggelen. Al kwakend met Jort Bretels. Een eend die je niet zou verwachten in zo'n bekakt programma. Ook al had ie zich familiair sinds mensenheugenis omgeven met nette meisjes uit welbespraakt justitieel milieu. En een pand betrokken waar menig patriciër niet zou misstaan.
Nou hadden wij van Bretels wel wat spannende vraagjes verwacht aan het adres van Bertje D., want hij was het, maar niets van dat al. En dat terwijl Bertje best een ondeugend leven achter de rug heeft. Samen met Bertje B. Zijn gappie uit de antieke tijd toen ze bijvoorbeeld nog backpackers op pad stuurden, die naast hun pakkie brood en hun landkaart ook nog andere leuke dingen op hun back hadden gepackt bij hun avontuurlijke reisjes naar Zweden. Packte uiteindelijk niet zo best uit voor de betrokken reizigers, maar shit happens (1).
Dat gold eveneens voor een antieke collega in Londen - laten we hem James W. noemen - met wie mooie klokken werden uitgewisseld, waarvan soms alleen de kenners wisten waar de klepel hing. Tijdens een feestelijk samenzijn in Parijs met zijn Nederlandse gezellen kreeg James een verontrustend telefoontje van zijn buurman in Londen. Smurfen van de Yard waren met veel bombary zijn woning binnengedrongen. Hij bedankte zijn buurman en nam onmiddellijk de benen en wat andere nuttige dingen naar Spanje. Want Wormwood Scrubs kan je met wat goeie wil antiek noemen, maar James had er geen goed gevoel bij. De Bertjes keerden ondanks cq. dankzij de verbijsterende gebeurtenissen rond hun Britse collega vrolijk huiswaarts. Ook het hondje van Bertje D. was in een goed humeur. Het had een fraaie halsband gekregen waarin wat glimmers waren verwerkt. En zo heurt het. Waf. Stay tuned.

(1) Zie voor dit jolige duo ook aflevering 3 van de serie “Tussen beffen en piraten” dd. 22 september 2011.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017
Aantal keren bekeken: 323
Vraagje gemist

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch