Stropdassenleed (007)

donderdag 27 maart-2014
Vrolijk itempje voor de Zeeuwse Courant. Of Toine's echoput. De dood van Zurab Zhvania. Vooropgesteld dat Misja Saakashvili nog bij zijn schoonouwelui in Zeeland zit. Anders wordt het al gauw te duur.
Ging Zurab in februari 2005 de pijp uit door een CO-deetje of werd ie gekeeld? Dat was indertijd blijkbaar ook de vraag voor hotemetoten in de USSA, want ze stuurden een FBI-smurf naar Georgië om de zaak te onderzoeken oftewel netjes te begraven. Dat was ene Bryan Paarmann. En Bryan kwam, zag en begroef. Zurab en zijn gap Raul Yusupov gingen aan een COverdosis ten onder.
Lullig voor Misja en Bryan, maar er zijn nu foto's opgedoken van de twee slachtoffers, die her en der op hun stoffelijke omhulsels ernstige kwetsuren vertonen. Nou, kan je raar vallen als de CO toeslaat, maar deze wonden suggereren een andere doodsoorzaak. Vandaar dat de vroegere expert van het Nationaal Forensisch Instituut en Zurab's bodyguard nu naar binnen zijn getrokken.
Ten tijde van Paarmann's “onderzoek” struinde al jaren een Amerikaanse journalist in Georgië rond. Ene Jeffrey K. Silverman. Hij hield zich in 2005 bezig met een paar Amerikaanse NGO's in het oosten van het land, die betrokken waren bij het Amerikaanse hulpprogramma “Food for Peace”. Silverman ontdekte, dat een deel van de poen die zij uit de USSA ontvingen werd doorgesluisd naar de muslimrebellen in Tsjetsjenië (!!) en schreef daarover in het regionale magazine Azerbijan Today.
Zulke schrijfsels dragen niet bij tot je populariteit bij de Amerikaanse overheid. En als je dan ook nog interesse toont voor de dood van Zurab en Raul loop je enig risico. Het was dan ook niet vreemd dat ie op een dag in Tblisi door Georgische contra-spionagesmurfen in een auto werd gehengst en afgevoerd. Vreemd was wel dat ie niet in een kruipruimte terechtkwam maar in de Smugglers Bar. Een gelegenheid waar je naast zuipen ook een aantrekkelijke dame kon uitkiezen om de stress uit je lijf te pompen. Daar werd Silverman geconfronteerd met meneer Paarmann, die zijn artikelen had gelezen en daarover niet amused was. Na het nodige intimiderende gegrom stelde hij de journalist vervolgens voor aan de dame die naast hem zat. Zijn toekomstige bruid, aldus Bryan. Toen Jeffrey daarover een iets te bijdehante opmerking maakte ging hij gestrekt door een dreun van Bryan's FBI-secondant. Daarbij sneuvelden een paar tanden, waarna zijn hoofd nog wat verder werd verbouwd met een stukgeslagen bierflesje. Het incident werd de dagen daarna even besnuffeld door lieden van de National Security Council, maar die activiteit leek sterk op een wassen neus en was het ook. Zou je denken dat een dergelijke gebeurtenis enige aandacht trok bij Jeffrey's collega's van de Georgian State TV. Maar daar bleek Bryan net zoveel connecties te hebben als in de lokale vleeswinkels waar zijn aandacht vooral uit ging naar de wat jongere meisjes.
In 2006 werd Bryan samen met zijn bruid uit de Smugglers Bar teruggeroepen naar Washington, waar hij een hoge functie kreeg in het hoofdkwartier van de FBI. Vorig jaar verklaarde hij opnieuw dat de dood van Zurab en Raul het gevolg was van het slechte functioneren van de Iraanse (!) gaskachel. Hij werd daarin gesteund door zijn vrouwtje die momenteel medeverantwoordelijk wordt gehouden voor het verdwijnen van bewijsmateriaal.
Is dit een smakelijk hapje voor de Zeeuwse Courant of Toine's echoput of niet? Dachten we wel. Stay tuned.

stropdassenleed

  • Hits: 250
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch