Skip to main content

Wee de VVD

zondag 23 oktober-2011
"Wij moeten ons afvragen of we wel scherp genoeg zijn". Aldus een stel kritische tot de kudde van Mark Dance Valley behorende hotemetoten. Aanleiding tot hun weeklacht in de Volksfiets vormden vooral de lullige berichten over Loek Hermans, de hopman van de liberale fractie binnen de gezellige afdeling gerontologie van onze Haagse volksvertegenwoordiging. Loekie heeft met zijn dertien bijbanen in de ogen van de ongeruste critici teveel hooi op zijn vork, heeft als voorzitter van de Raad van Toezicht bij het COA de hand boven het hoofd gehouden van het bazige meisje Albayrak, was president-commissaris van de door wanbeleid gesneuvelde thuiszorgbedoening Meavita en is lid van de Raad van Commissarissen bij het Luzac College, waar zelfs het aap, noot, mies bij de onderhavige bollebozen nog ernstige problemen veroorzaakte bij hun eenjarige stoomcursus.
Een van die bollebozen had de Roermondse wethouder,VNG-bestuurder en voormalig Staten- en Tweede Kamerlid Jos van Rey kunnen wezen. Want het staat natuurlijk wat treurig op je centrale verwarming als je noch de bul van de mulo, noch die van de HBS hebt binnengesleept. Maar voor zover bij ons bekend heeft ons Joske geen gebruik gemaakt van deze mogelijkheid in de privésector. Hoe dit ook zij, zijn integriteit staat momenteel op de tocht, omdat ie al teveel op schoot zou hebben gezeten bij zijn Roermondse vastgoedcollega Pietje van Pol. En da's minimaal ironisch als je weet, dat vriend Van Rey indertijd ondervoorzitter was van de parlementaire onderzoekscommissie naar de bouwfraude (1).
Verder maakten de kritische Volksfietsers nog een ommetje langs de gederailleerde Schiedamse burgemeester Verver, Hermans' collega bij het COA en de Senaat Anne Wil Duthler en voormalig minister van Justitie Benk Korthals. De huidige voorzitter van de KNVB, die naar alle waarschijnlijkheid niet weet dat er vier cornervlaggen op een voetbalveld horen te staan en door de gepokt en geringde Johan Derksen onlangs tot slapzak werd gepromoveerd (2).
Hebben de Volkspeddelaars recht van spreken? Is Hans Wiegel de Jezus Christus van de VVD? Maar toch moeten wij even een kanttekening maken. Een van de critici is namelijk oud-minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties en huidig CvK van Noord- Holland Johan Remkes. Een kwootje van deze vermaarde bestuurder: "Kijk goed uit. Wees je bewust van de risico's". Oké, wat geweest is is geweest. Maar als er iemand in het Haagse wereldje slecht was in uitkijken, was het Johan wel. Met name in 2004 en 2005 trok hij bij ons voorbij als liefhebber van alcoholische versnaperingen onder werktijd en van uiterst suspecte dames uit respectievelijk criminele en fundamentalistische sferen, die het presteerde langdurig onbereikbaar te zijn tijdens de speciaal voor de mainstream lekker spectaculair gemaakte arrestatie van de Hofstadgroep (3). Zo zie je maar: je moet voorzichtig zijn met wat je zegt.

1. Over integer gesproken. De openbare verhoren bij dat onderzoek waren her en der voorgebakken. Zie daarvoor de ontroerende serie onder de titel "Bert Terpstra" in onze rubriek Vervolgverhalen.
2. Benk speelde als minister van Justitie een hoofdrol bij het verdonkeremanen van Teeven's List met daarop een hele reut namen van lieden uit de hogere kringen, die ervan werden verdacht op verkeerde plaatsen hun broek te hebben laten zakken. Raadpleeg hiervoor de serie "Cold Turkey" in onze rubriek Vervolgverhalen.
Benk kwam ook nog voor als Deus ex Machina in aflevering 38 en 39 van de serie "Tussen premies en piraten".
3. Open de bloedstollende serie "Minister Johan Remkes" en geniet met volle teugen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen