Rupsje Nooitgenoeg

Hits: 188

vrijdag 14 oktober-2011
Nadat de Slowaakse democratie haar plicht gedaan had tegenover de Europese en financiële elites werd duidelijk dat de omvang van het Stabiliteitsfonds EFSF geen 780 miljard euries zal zijn maar simsalabim pakweg 3,500 miljard. Dat bedragje is nodig om de financiële markten gerust te stellen; alsof die ooit gerust zullen zijn. Dan kunnen Spanje en Italië ook gered worden, of Frankrijk en België daar nog uit zullen kunnen putten is onduidelijk.
Trouwens in dat stabiliteitsfonds zou Italië 139 miljard, Spanje 92,5 miljard en Frankrijk 158,5 miljard euries moeten stoppen, zal wel lastig zal dat te incasseren als het misloopt. Maar ook daarover is nagedacht, dan betalen de andere Eurostaten gewoon ietsje meer. Geweldig.
Maar, wees niet bevreesd de politici zullen ook daarvoor wel diep in in andermans beurs, die van de kinderen en de kleinkinderen graaien. Vertrouwen van de investeerders is belangrijker dan het vertrouwen van de burgers. Maar uiteraard zal dat alles met enorme rookwolken omgeven worden, zodat iedereen rustig blijft en vooral niet de straat opgaat. Dus: op naar Amsterdam.
tempgt;a href="http://en.wikipedia.org/wiki/European_Financial_Stability_Facility"tempgt;http://en.wikipedia.org/wiki/European_Financial_Stability_Facility

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 188

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch