Skip to main content

Repliek van Ben (002)

13 januari 2017

maandag 11 april-2005
Het commentaar van Ben Ansems op het tweede deel van Fecundo á la Schorsy is aan de bescheiden kant, maar bevat wel degelijk hier en daar pikante details. Ansems:

“Het AFM-verhaal diende zich ook voor het nieuwe product weer aan door toedoen van Schorsy. JMH vond bijstand van Loyens Loeff. Die nam het heft in handen en heeft uiteindelijk bij de Administratieve Rechtbank in Rotterdam gelijk gekregen. Hier valt JMH niets in te verwijten. Of de administratie nou door hen is verziekt, door Mazars of door F. is allemaal flauwekul. Schorsy maakt zelf overal een puinhoop van, heeft bureaus vol met aanmaningen en kan bij de BKR in Tiel zijn naam niet eens meer noemen. Zelfs een bankrekening wordt op dochter Patricia geregisteerd. Een rekening kan hij niet meer openen. De pot verwijt de ketel. Laat hij in deze ketel maar eens een paar balletjes braden. Ik zal eens wat recepten opzoeken voor hem. Dat is gezonder dan de hamburgers die hij iedere avond bij Mac gaat halen. Hij had niet voor niets 8 bypasses. Dus Schorsy weet dat hij niet de meathead is, maar hij is al vrijgesproken voor het verkochte product in de afgelopen jaren”.

Ook hier een kryptisch gebruik van allerlei eenvoudige vleeswaren om duidelijk te maken hoe de zaak op de vork zit. Met als een soort toetje de introductie van Schorsy’dochter. Mogelijk doelt Ansems daarbij op de bestuursfunctie die zij vervulde bij Assent Nederland BV uit Middelburg. Op haar beurt was die BV een tijdlang bestuurder van de Stichting Inleggarantie Tierras Nuevas, statutair gevestigd in Bunnik, maar de facto eveneens in Middelburg. Andere bestuurderen waren respectievelijk de heren Van Wijk uit Noordwolde, L.K. en F. uit Goes. Bekende namen uit dit omvangrijke dossier. In de stichting Tierras Nuevas zijn in de loop der jaren vele miljoenen ondergebracht van investeerders in NWP- en TNA-producten. Tot nu toe zijn we verstoken gebleven van gegevens uit de boeken van die stichting. We houden ons dus aanbevolen. Waarom? Weet u wel. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
13 januari 2017
Repliek van Ben