Uitverkoop (005)

woensdag 23 september-2009
Het wordt spannend. Op 15 september jl. meldden wij al dat voormalig FBI-medewerkster Sibel Edmonds heel voorzichtig een nieuwe klok in beweging had gebracht. De Turkse lobby in de VS zou volgens haar een langspeelplaat in het Congres plat hebben gekregen door het inzetten van een originele MIT-agente, die ondermeer les had gehad in hopsen voor de camera (1). In een interview met ex-CIA-er Philip Giraldi dat begin volgende week tussen de nietjes van de American Conservative de kiosken bestormt komt Sibel voor het eerst naar buiten met de naam van het betrokken Congreslid. Het zou gaan om een Democratische afgevaardigde uit Illinois, Jan Schakowsky. Een mevrouw met aardig opgeschoten koters en een wegens fraude veroordeelde vechtgenoot, die samen met haar MIT-geliefde al hopsend van haar townhouse een sauna maakte.
Wat de Turkse lobby daarna bij Schakowsky voormekaar heeft gekregen weet Sibel niet. Maar zo'n hops-operatie zet je niet voor Jan Doedel op. Zeker niet in dit geval, omdat Jan binnen het Huis van Afgevaardigden ondermeer deel uitmaakt van de Subcommittee on Intelligence Community Management en de hamer hanteert van de Subcommittee on Oversight and Investigation. En dat was uiteraard een wit kaassie voor de Turkse snuffelaars.
Maar daar blijft het niet bij in Giraldi's artikel. Volksvertegenwoordigers als Denis Hastert, Bob Livingston, Dan Burton, Roy Blunt, Stephen Solarz en Tom Lantos allemaal zo plat als een dime. Niet via de hopsweg misschien, maar geld wil ook wat. Om maar te zwijgen over jongens die bij ons al vaker voorbij zijn getrokken zoals Marc Grossman, Richard Perle en de ooit met onze bloedeigen leather-boy Ad Melkert in aanvaring gekomen Paul Wolfowitz. Een hele bazar met dure spullen en diepe geheimen verkwanseld aan de Turken met in hun kielzog de afdelingen Tel Aviv en Islamabad. Inclusief nucleaire wannahaves die dankzij het netwerk van de door ons gepamperde en door de VS begeleide metallurg Khan keurig in alleraardigste landen als Iran en Korea terecht zijn gekomen. Wat? Kolerezooi? Dat mag je wel zeggen.
En dan het gebruikelijke toetje. In Den Haag daar woont een heer en zijn naam is Joris. Secretaris generaal van Justitie. En volgens heftige berichten plat voor de Turken door hopsbeurten met ondermaatse jongens in Istanbul en Bodrum. Een affaire die in de Kamer kundig onder de sofa werd gemoffeld.
Vraag blijft wat voor voordelen de Turken uit dit zalfje hebben getrokken. Een oogje dichtknijpen bij een partijtje hero? Een wat soepeler verlofbeleid bij de geboorte van een koter? Twee oogjes toe in de buurt van een wasserette? Horen we misschien over vijftig jaar. Bij leven en welzijn. Stay tuned.

1. MIT is de belangrijkste Turkse snuffeldienst. Zie ook onze berichtgeving van gisteren voor een ander sterk staaltje.

Uitverkoop

  • Hits: 281
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch