Roestig (012)

16 februari 2017
Hits: 437

woensdag 9 maart-2011
Bekend trauma. Als je op Schiphol door de douane moet, paraderen zowel je lijfelijke heuvels en dalen als al je bagage voor een scan langs. Eventuele ongerechtigheden komen haarscherp in beeld en als je bent vergeten om je kermishorloge af te doen gaat er een sirene, die doet vermoeden dat de trein naar Westerbork op het punt staat te vertrekken. Maar ook als er niks aan de hand is steken de aanwezige handhavers toch hun gehandschoende vingers haast in je reet. Zo tuk zijn ze erop om een smokkelaar bij zijn kladden te vatten.
Nou die roestige Mercedes die augustus 2009 in Rotjkenor arriveerde met naar wij aannemen nucleair of ander ernstig vervuilend materiaal tussen de nokassen en de bovenverdieping. Zoals wij eerder in deze serie vermeldden was de douanecontrolecontrole op het brok rijdend antiek en de bijbehorende paperassen bedroevend. Om over de opvallende afwezigheid van enige aandacht van het RIVM voor deze langzaam kouder wordende kees maar te zwijgen. Wel dikke praat over het succes van die dure detectiepoorten in de haven, maar in de praktijk stelt dat dus geen ene moer voor.
Denk je dat het toch niet gekker moet worden, wordt het toch nog gekker. We kregen vandaag twee douaneformulieren onder ogen die bij de import van de betrokken Merc van 1956 hoorden. Daar staat ondermeer in dat de wagen 1300 kilo woog. Maar tegelijkertijd voerde de koper ook een Mercedes in van 1971. En wat denk je? Ja! Hoe is het mogelijk! Die woog ook 1300 kilo. Blijkbaar wordt er op een onsje meer of minder niet gekeken of er wordt naar boven of onder afgerond.
Nou ben jij een onverlaat en je bent ervan op de hoogte, dat de douane in Rotjeknor deze methode hanteert bij de import van ouwe auto's of ander rollend materieel. Wie houdt jou dan tegen als je langs die weg pakembeet 25 kilo narigheid wil binnenfrommelen? In ieder geval niet de douane in Rotjeknor. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 februari 2017
Aantal keren bekeken: 437

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch