Skip to main content

Gladiolen in Venezuela (023)

28 februari 2017

vrijdag 28 november-2014
Wie een windje zaait zal een poep oogsten. Dat oud-Brabantse gezegde geldt zeker ook voor Maria Corina Machado. Zij moet op 3 december voor de kadi in Caracas verschijnen en niet vanwege een bon voor het te vroeg buiten zetten van een vuilniszak. Maria wordt ervan beschuldigd deel uit te maken van een groepje onverlaten dat in samenwerking met Amerikaanse duisterlingen president Maduro wil kelen. Het OM zegt als bewijs voor die bewering over e-mails te beschikken tussen Maria, drie andere in het buitenland bivakkerende Venezolaanse gladiolen (1) en Kevin Whitaker, de huidige Amerikaanse ambassadeur bij buur Colombia. Uiteraard waren onze Kenauchita en haar mede-complotteurs er als de plofkippen bij om de mails van een falsificatiestempel te voorzien. Zij zien de aanklacht als een poging van Maduro cs. om de aandacht af te leiden van treurige toestand waarin de Venezolaanse economie momenteel verkeert. Dat die deels is veroorzaakt door het Amerikaans/Colombiaanse “Strategisch plan voor Venezuela” zeiden ze er niet bij (2). Ze keken wel uit.
Inmiddels is in Washington de procedure gestart om John Heinz Kerry een nieuwe tweede man te bezorgen. Ene Antony Blinken. De huidige National Security adviseur van Barack O. Dit soort adviseurs zien grosso modo al een gevaar voor de Amerikaanse nationale veiligheid bij het ontploffen van een gasfles in een Vietnamese loempiatent in Buiten Mongolië. En Blinken is zeker geen uitzondering. Integendeel. Blinken staat te boek als een echte havik, die nu al heeft geroepen dat ie voorstander is van verdere sancties tegen Venezuela. Er ligt al een voorstel in de magnetron om de rekeningen en bezittingen van 27 luitjes uit Venezolaanse regeringskringen te bevriezen en hun bewegingsvrijheid te beperken. Zo lang er nog geen Maidan valt te organiseren tegen de huidige democratisch gekozen president moet het maar langs de weg van langzaam doodknijpen. Oekraine all over again. Wat hebben we toch een fantastische bondgenoot. Stay tuned.

(1) Twee van de drie menen wij te kennen: Julio Borges en Ramon Muchacho. Zie voor meer over deze plot aflevering 20 dd. 12 oktober 2014.
(2) Zie eerdere afleveringen van deze serie.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Gladiolen in Venezuela