Billions and centuries (003)

02 april 2017
Hits: 445

maandag 2 maart-2009
Oeps. Volgens Stephen Korotash, een hotemetoot van de SEC (1) in Texas, was zijn federale vehikel al in oktober 2006 een onderzoek gestart naar de dirty deals van Sir Allen Stanford. Maar Stephen's speurneuzen werden teruggefloten door een andere dienst, die blijkbaar wat more in the milk had te brokkelen. Stephen wilde de concurrentie niet met name noemen, maar zelfs Bep en Toos zouden geen moeite hebben om die drie letters te vinden. Stephen had na dat fluitje opvallend snel zijn onderzoek in de bezemkast gemieterd. Maar hij wist dan ook nog haarfijn hoe de hazen liepen sinds zijn vergeefse pogingen om als OvJ een Iran-Contra figuur uit de wind te houden, nadat die in totaal 100 kilo Semtex had meegestuurd op twee binnenlandse burgervluchten naar Las Vegas (2). Over een gok gesproken. In een eerdere aflevering maakten wij trouwens al melding van een mogelijke connectie tussen Sir Allen, de CIA en luitjes uit de wereld van de avontuurlijke handelswaar.
Nu de minder frisse contouren van Stanford's netwerk langzaam duidelijker worden is het op zijn zachtst gezegd opvallend, dat zijn multi-dollar bedoening begin vorige maand nog optrad als sponsor van de Herzliya Conference. Een jaarlijks terugkerend evenement in Israel, waarbij zowel Israelische toppers als bollebozen van buitenaf een paar dagen driftig delibereren over de nationale veiligheid van de westerse voorpost en de manier waarop die verdedigd moet worden. En wat die bollebozen betreft moet je denken aan figuren als de Amerikaanse diplomaat en ex-VN clown John Bolton ("diplomatie is geen doel op zich als het de belangen van de VS niet dient"), James Woolsey (ex-baasje van de CIA), José Maria Aznar (de door het ETA-syndroom gevelde Spaanse ex-premier) en Jamie Patrick Shea (de rechterhand van Jaap de Hoep Scheffer). Kijk, en dan ga je een beetje begrijpen waarom de CIA de SEC terugfloot bij het onderzoek naar Sir Allen. Goed, een jaar later raakte het spel toch op de bietenwagen. Maar het is de vraag of onze cricket-mecenas volledig wordt afgebrand. En mocht de zaak onverhoopt toch uit de klauwen lopen, dan kan Sir Allen altijd nog per ongeluk bij de Canarische Eilanden van zijn boot vallen. By the way, stay tuned.

(1) Security and Exchange Commission. De grote broer van onze AFM.
(2) Ging om de voor de CIA in touw zijnde Scott Weekly. Vgl. het boek "Dark Alliance" van de in 2004 gezelfmoorde journalist Gary Webb

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
Aantal keren bekeken: 445
Billions and centuries

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch