Skip to main content

Octopussy (346-f)

Hits: 480

vrijdag 9 november-2007
Fuck. Foutje. Althans volgens rechercheur/scenarist/spannende boekjesschrijver Simon de Waal. In onze vorige bijdrage hadden wij namelijk geschreven dat ie het hele verhaal dat over hem in De Pers had gestaan ontkende. Was niet zo. Hij was wel met een collega bij Van Rijn geweest. Maar van dat terugbezorgen van die Renoir aan Paja cs. was geen bal au moulin de la galette waar. Laat staan dat hij contact had onderhouden met voornoemde crew van de Joegoslavische afdeling drukken en persen. Wij ons vorige stukkie nog eens doorgesnuffeld en het artikeltje in De Pers. Niks foutje. Stond er gewoon in. Simon was dus kennelijk licht confuus geraakt van dit lichte gezaag aan zijn imago. Begrijpelijk misschien, maar wij voelden ons door deze onterechte kleun op onze vingerkootjes niet geheel bien. En besloten Simon per kerende mail even te confronteren met een paar prangende vragen. Leest u even mee?:

"... Heb je nooit met je echtgenote op kosten van Michel van Rijn in een hotel geslapen? Heb je binnen het kader van de afpersingsaffaire rond Van Rijn nooit gesprekken bijgewoond met zwaarbewapende Joego's onder leiding van Paja? Zo niet, wat heb je indertijd dan samen met je collega gerapporteerd over de afpersingszaak en hoe komt het dat de zaak werd opgelost door bureau Leijenberghlaan en niet door Lijnbaansgracht?".

Kregen we van Simon het volgende antwoord op:

"Het ging me echt alleen maar om het zinnetje: De Waal ontkent alles. Dat klopte feitelijk niet (!! Red.). Dat is alles. Als je mijn kleine persoonlijke uitlating ziet als een aansporing om weer verder op de zaak in te gaan, heb je het verkeerd begrepen. Dat spijt me dan. Ik zal je verder dan ook niet meer lastig vallen".

Raar. Waarom krijgen we de indruk dat Simon een lame duck imiteert. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen