Antillen vice versa (002)

donderdag 31 maart-2005
Clark Ernest Jansen, die in januari 2003 zo triomfantelijk liet weten dat zijn Trans Caribbean Airways op afzienbare termijn zou gaan zorgdragen voor luchtlijnen tussen de Antillen, Europa en het zuiden van de VS, zou niet lang daarna in zwaar weer terechtkomen.
Hij bleek namelijk tot zijn boordje aan toe betrokken te zijn bij de Curinta-affaire (1).
Wij quoten uit een Amigoe-artikel van 19 augustus 2003:

“Voor het oog van de wereld werd de directievoering van het project “voorrijwegen Hato” verricht door het eenmans-kantoor Progressive Design van Karel Marchena. Maar in werkelijkheid was het de voorzitter van de bouwcommissie die de Raad van Commissarissen van het luchthavenbedrijf Curinta had aangesteld, ondernemer Eugene Middelhof (van onder meer de bedrijven MTP en IMCS), die de directievoering ter waarde van bijna 635.000 gulden kreeg. Progressive Design werd door hem gebruikt als dekmantel”.

Dat was de mening van het Openbaar Ministerie dat Middelhof ook nog verweet dat hij valse urendeclaraties had ingediend en meneer belasting had getild.

“ ... Verder zegt het OM dat Middelhof in januari 2001 de zogenaamd door DOW (Dienst Openbare Werken, red.) gecontroleerde en goedbevonden begroting zelf heeft opgesteld. Deze begroting diende om Curinta een zo hoog mogelijk bedrag te laten betalen aan de Antillen NV (dochter Volker Wessels Stevin, red.). Dit stuk dat onder zware druk van Monte en Middelhof (onder meer door het op tafel slaan ter begeleiding van de woorden dat het stuk de volgende dag een stempel moest hebben en dat het Raad van Commissarissen- tevens bouwcommissielid Clark Jansen het al had goedgekeurd), door DOW-medewerker Hensley Basilio werd gestempeld alsof de begroting door DOW in behandeling was genomen. De volgende dag bracht Middelhof dit stuk via het Raad van Commissarissen-lid Nelson Monte in de vergadering van de Raad van Commissarissen in als echt”.

Ruikt u misschien een vleugje “eau de corruption”? Dat kan uitkomen. Stay tuned.

Zie de artikeltjes “Cool” en "Humor (4)” van 10 en 11 december 2002 en het aanpalende artikel “Dikvoormekaar” over Dik Wessels van Volker Wessels Stevin dd. 9 juli 2004.

Antillen vice versa

  • Hits: 653
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch