Fecundo à la Roos (003)

27 maart 2017
Hits: 577

vrijdag 26 augustus-2005
Het is lang stil geweest rond deze affaire, maar dankzij wat nieuwe informatie van trouwe lezers kunnen we weer eens leuk uitpakken.
Zo vernamen wij dat op 18 oktober 2005 de eerste termijn vervalt van een nog niet al te gedateerde financiële overeenkomst tussen het duo Koole/Schorsy van Heimdaal SA en Geurt Roos, de oud-enforcer van Klaas Bruinsma. Aan de orde is de “uitkoop” van Geurt voor het eenvoudige bedrag van 3 miljoen euro. Te betalen in drie jaarlijkse termijnen.
Voor eenvoudigen van geest als wij betekent een en ander dat Geurt een paar meloenen in Heimdaal had zitten en die nu wel weer eens terug wil zien.
Komt nog bij dat de incasso-expert een maandelijkse rentevergoeding zou ontvangen van 10.000 euro. Niet slecht voor een dag in de week.
Als borg voor de nakoming van de overeenkomst zouden de bedrijfsbezittingen van Heimdaal in Costa Rica dienen, aangevuld met een villa ter plekke en een landingsstrip. En vooral dat laatste is een intrigerend onderwerp voor de ufologen onder ons.
Of Geurt zich in de afgelopen jaren naar behoren heeft gekweten van de rol als incasseerder van uitstaande vorderingen is maar hoe je het bekijkt. Een van onze bronnen schreef bijvoorbeeld dat hij in het bezit was geraakt van een bandopname waarop de in het krijt staande Hans van de Lande door Roos werd aangespoord 250.000 euro te schokken (1). Quote:

"Die meneer Roos is wel een vriendelijk persoon. Teksten als “ik ga je neuken” of “en nu betalen” zijn veel voorkomende uitspraken”.

Ook andere details van deze insider zijn niet te versmaden:

“... Ons aller vriend Geurt Roos schijnt een intieme verhouding te hebben met de blauwe brigade waar hij graag op bezoek gaat als er in de penozewereld weer wat op stapel staat.
Er schijnen wat groot uitgevallen woonwagenbewoners in de omgeving van de Veluwe bijzondere interesse te hebben voor Geurt. Het zou iets te maken hebben met wat kostbare automobielen. In het verleden zijn er al wat blauwe bonen rondgestrooid die niet allemaal hun doel hebben gemist.
Nu weten we dat Geurt voor zijn bemiddeling bij Hans van de Lande de lieve som van 50.000 flappen heeft ontvangen van Jaap de Bode. Er zijn ondernemingen die het voor een stuk minder willen doen
”.

Zeer verheffend dus allemaal. En wij hebben dan ook onmiddellijk onze informant gevraagd of hij ons voornoemd bandmateriaal ter beschikking zou willen stellen. Voor studiedoeleinden. Een mens wil zich altijd graag een beetje ontwikkelen. Stay tuned.

1. zie Octopussy 129 en 130 op de followup-site.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
27 maart 2017
Aantal keren bekeken: 577
Fecundo à la Roos

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch