Fuck (044)

20 januari 2017
Hits: 660

woensdag 3 december-2014
Het wordt steeds gekker. In Oekraine. De onlangs tot president gezalfde chocogarch Poroshenko aka Waltman heeft drie buitenlanders het Oekrainse staatsburgerschap bezorgd. Aivaras Abromavicius uit Litouwen, Alexander Kvitashvili uit Georgië en Natalie Jaresko uit de USSA. En dat is niet omdat ze uitblonken in het fabriceren van chocoladeletters, maar omdat Poro ze wil opnemen in zijn nieuwe regering!!! Aivaras moet de nieuwe minister van Economische Zaken worden, Alexander minister van Volksgezondheid en Natalie minister van Financiën. Zoveel vertrouwen heeft Poro blijkbaar in de corrupte ultra-rechtse kliek die dit jaar in Kiev is komen bovendrijven. Dankzij Fucktoria Nuland, haar lieve mannetje Robert Kagan, haar schattige zwager Donald Kagan en alle andere klootzakken die indertijd het Project for the New American Century (PNAC) in elkaar draaiden.
Uiteraard is het trio niet uit de wikkel van een Bounty gehaald. Zo is Aivaras partner in de investeringsmaatschappij East Capital, die in de top nogal wat lieden herbergt uit het land dat niet zo lang geleden voor de zoveelste keer jacht maakte op een Russische onderzeeër uit de Nessie-klasse. Alexander was al eens minister van Volksgezondheid, maar dan in het Georgië van de vermaarde stropdassenvreter Mikkel Saakashvili. De gap van de Oekrainse premier a.i. Arseni (zoiets bedenk je niet) Yatsenyuk. En Natalie maakte al in 1992 haar entree in Kiev als hoofd van de economische afdeling van de toen net geopende Amerikaanse ambassade. In 1995 stapte ze over naar het door het beruchte USAID gestiekte Western NIS Enterprise Fund, dat zowel in Oekraine als in Moldavië investeerde in kleine en middelgrote bedrijven (1). Daar zit ze nu nog. Daarnaast is zij sinds 2006 een van de baasjes van Horizon Capital. Ook al een investeringsfonds met een stevige greep op de financieel-economische gebeurtenissen in Oekraine.
Of de drie kandidaten Poro voldoende kunnen steunen om het land voor een absolute chaos te behoeden? Kom over een paar maanden nog maar eens terug. Praten we verder. Stay tuned.

(1) Wat USAID kan betekenen voor een land waar het niet zo lekker gaat is bijvoorbeeld terug te vinden in aflevering 10 van de serie “Gladiolen in Venezuela” dd. 6 april 2014 en “Yankee dollar” dd. 28 november 2013.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
20 januari 2017
Aantal keren bekeken: 660

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch