Shoppen (002)

04 april 2017
Hits: 398

dinsdag 24 september-2013
Toch sneu voor Frank Lowy. Runt ie als baasje van de firma Westfield America een keurig winkelcentrum in Nairobi, maakt een Shahaab-posse er een mausoleum van. Moet je toch effe slikken. En als het nou de eerste keer was, maar op 9/11 hielp een oudere Mo-lichting zijn nering op Manhattan al volledig naar de kloten (1). Tuurlijk, de verzekering was er goed voor en Frank werd er financieel niet slechter van. Maar het doet toch wel wat met je. En je krijgt niet eens de tijd om het allemaal fesoendelijk te verwerken, want die klootzakken laten je geen moment met rust. Bijna elk jaar wordt er wel gedreigd om een van je hotels op te blazen en net als je denkt dat ze bluffen, pats, worden er in 2008 in Islamabad en Djakarta bommen geserveerd in je Marriott bunkers. Fuck!
En nou weer Nairobi. Volgens ooggetuigen stond die posse onder leiding van een Brits vrouwtje. Het zou gaan om ene Samantha Lewthwaite, de weduwe van de donkerbruine Jermaine Lindsay. De pappa van Samantha's koters was geen onbekende van de Britse smurfen en deed wat in verwarrende middelen. Tot ie op 7/7/2005 internationale bekendheid verwierf door op rigoureuze wijze het openbaar vervoer in Londen plat te leggen. Hij legde daarbij zelf het loodje. Zijn onschuldige blanke vrouwtje verdween een tijdje in een safe house van de Engelse nulnullenvereniging om bij te komen.
Toen zij terugkeerde in de maatschappij kreeg ze de bijnaam “de witte weduwe” en werd het even stil om haar heen. Tot ze in Mombassa ineens achter de vodden werd gezeten als brein van een bomaanslag op een bar. Een lokale snuffelbrigade klopte aan bij haar villa, maar ze was niet thuis. En haar vriend Habib ook niet.
Toch eigenaardig allemaal. Een streng orthodoxe Somalische Mo-groep Al-Shabaab met leuke shariaplannen voor hun thuisland stuurt een zwaar bewapende, goed getrainde posse, waarvan het grootste deel uit de UK en de USSA kwam, naar Nairobi. Onder leiding van een blanke vrouw, die ooit “zijdelings” betrokken was bij 7/7 en daarna gepamperd werd door Britse geheimschrijvers. Het doel was een winkelcentrum van de van joodse afkomst zijnde Frank Lowy, die op 9/11 zijn nering op Manhattan in vlammen zag opgaan en daarna talloze malen werd geconfronteerd met bomboodschappen. Wat denkt u? Zullen we de valse vlag maar weer eens hijsen? Nou vooruit met de geit. Daar gaat ie. Stay tuned.

(1) Die nering runde hij samen met zijn gap Larry Silverstein.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
04 april 2017
Aantal keren bekeken: 398

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch