Sancties (018)

01 maart 2017
Hits: 334

zaterdag 15 november-2014
Tot 2010 ging het goed in Boedapest. Net als die sociaal-democratische klootviolen hier in Nederland privatiseerde de Hongaarse “socialistische” regering er vrolijk op los, bezuinigde op kosten van de gewone burger en leende een stoot poen van het IMF terwijl het niet nodig was. Beter kan haast niet. Maar toen kwamen de conservatieven aan bod. Onder leiding van een volstrekte idioot: Viktor Orban. Wat deed die mafkees? Die legde als eerste maatregel om de economie op orde te brengen een blauwe brief bij de banken neer ter waarde van 855 meloen dollar. Verder schopte hij IMF-akela Christine Lagarde voor haar heuvel. Ondermeer door voornoemde lening vervroegd af te lossen om af te komen van die zware rentelast. En in 2013 besloot Viktor om 20 procent minder te betalen voor de leveranties van de internationale energieboeren die Hongarije onveilig maakten.
Dat werd hem uiteraard allemaal niet in dank afgenomen door de westerse wolven en Viktor werd in sommige kringen buiten de grens al gauw Viktator genoemd. Maar een ding was wel duidelijk: het ging in Hongarije een stuk beter. De werkeloosheid zakte dit jaar van 11 procent naar 7,4 en de lonen stegen met bijna 3 procent. Normaliter een reden voor blijdschap zou je zeggen, maar in Brussel, Londen en Washington heersen andere maatstaven. En toen Viktor 10 miljard van Moskou leende om de indertijd met Russische steun gebouwde atoomreactor te moderniseren en bovendien een wet door het parlement jaste om het Hongaarse deel van de South Stream gasleiding aan te leggen was de goulash gaar. Een niet zo gelukkige greep van Viktor om belasting te gaan heffen op internetgebruik bracht naar Oekraiens en Hong Kongs voorbeeld massabetogingen op gang in de grote steden. En wie liep ermee? De Amerikaanse zaakgelastigde Andre Goodfriend [zoiets verzin je niet, red.]. Nog zonder een tas met Fucktoriakoekjes, maar wat niet is kan nog komen. Voor je het weet heeft Boedapest zijn eigen Maidan en wordt Orban de buurman van Yanukovitsch.
Een teken aan de wand is de Global Maidan Conference die vandaag wordt gehouden in New York. Een van de luitjes die daar het woord zal voeren is de Oekraiense Nazi Volydymyr Parasiuk. Een van de helden van het Maidanplein en na de coup bevelhebber van een bataljon slagers die inmiddels hun sporen al hebben verdiend bij de “bevrijdingsstrijd” in het zuidoosten van vaderland. De Conference gaat zich focussen op een mogelijke internationale samenwerking bij het bevrijden van landen als Venezuela, Iran, Syrië en andere landen. Hoe makkelijk is het niet om met hulp van een stel NGO's en een plukje nazistische spierballen ook Boedapest een zootje ellende te bezorgen? Heel makkelijk. Viktor is gewaarschuwd. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 maart 2017
Aantal keren bekeken: 334

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch