publieke opinie

17 juni 2020
Hits: 1076

Nederlanders zijn gelukkig voor Den Haag zeer gezagsgetrouw. We hebben al niet veel kwaliteiten (denk eens aan onze keuken) dus dat is meegenomen.
Koopman (in Duitsland leerde ik onze reputatie: koop nooit iets van een Hollander behalve tomaten) en dominee. We werden er groot door.
Onze George Floyds (Zwolle en Mitch Henriquez in Den Haag) hebben nooit zoveel emojis opgewekt bij onze trouwe kooplieden/dominees als nu 'het orgineel'. Dat is geen wonder gezien dat hier alles uit de VS behalve dan Trump als 'Veronica geweldig' wordt beschouwd sinds 1945.

Het afschuwelijke is dat Deep State gebruik maakt van de de moord op Floyd om de publieke opinie te gijzelen tbv haar doelen.

Zie Pelosi en haar trawanten knielen met 'Afrikaanse symbolen'. Misselijkmakend.

Minnesota wordt door een Democratische gouverneur bestuurd en Minneapolis door een Democratische burgemeester. De voormalige 'burgerrechtenadvocaat' Jacob Frey werd na incidenten met buitensporig politiegeweld in 2018 gekozen op de belofte de betrekkingen tussen politie en inwoners te verbeteren. Nu heeft de 12-koppige gemeenteraad van de stad besloten het politieapparaat te ontmantelen.
MPD150, een locale actiegroep die al jaren ijvert voor afschaffen van de politie spreekt van 'een historisch besluit op weg naar een politieloze toekomst'. Ze willen ook de gevangenissen sluiten omdat ze niet helpen voor veiligheid maar juist criminelen kweken. MSM in de vorm van de Star Tribune, de grootste krant van Minneapolis, keert zich niet verwonderlijk ertegen. Volgens de krant is het wapenbezit het probleem, omdat de politie daarom constant op haar hoede moet zijn.
Stadsbesturen in Los Angeles en New York overwegen in het politiebudget te snijden ten behoeve van maatschappelijke projecten in arme wijken.
Het klinkt ons allemaal als onwerkelijk in de oren. Een stad zonder politie of gevangenissen?
Voor Trump, ernstig in het nauw nu iedereen zich achter Joe Biden schaart, is het prijsschieten onder Jan met de pet. Terwijl de president van de VS helemaal geen invloed heeft op de politie (gemeentepolitie onder bevel van de burgemeester) kan hij de bokken van de locale bobo's gebruiken voor de onmogelijke positie waarin hij is gemanoeuvreerd. Hij had een ontmoeting met familieleden van door de politie vermoorde zwarten en verordonneerde wat dingen die de politie niet meer mag doen.
Maar nogmaals, de politie ressorteert onder de verantwoordelijkheid van de burgemeester.

Het is natuurlijk 'allemaal de schuld van Trump', zo wordt alom gezegd. Maar hoe de Democraten gebruik maken van de politiemoord op Floyd ten behoeve van de verkiezingen is des te walgelijk. Zie ze op de knieën gaan. Met Afrikaanse sjaaltjes. De zalvende woorden van Biden en Pelosi: 'als Trump maar weg is komt alles goed'.
Ze hebben nog veel werk te doen: 40% van de zwarte bevolking staat namelijk achter de Donald. Ondanks Obama. Of liever gezegd: dankzij Obama. Dankzij zijn 8 jaar 'Hope & change'.
Zoals Abe Lincoln zei: 'Je kunt een deel van de bevolking soms bedonderen. Maar niet de hele bevolking constant'.
Of in Frankrijk het gekweel van Castaner en Philippe, die op hun eigen bevolking laten schieten. Nu even niet, met dank aan het virus. Wat zijn ze begaan met de zwarten. Hun begaan zijn geldt niet de Gele Vesten die ogen werden uitgeschoten.
Wie er intrapt en deze beroepsleugenaars gelooft is beklagenswaardig.

Natuurlijk is de zwarte bevolking het grootste slachtoffer van politiegeweld, net als ze in de populaties in de gevangenissen sterk oververtegenwoordigd zijn. Maar dit is het gevolg van de economisch uitzichtloze situatie. Het geweld van de macht in de VS is niet zuiver tegen zwarten gericht. Beluister nog eens '4 dead in Ohio' van Neil Young. De nationale Garde schoot 4 studenten dood op de campus van Ohio State University die tegen de oorlog in Vietnam protesteerden. Ze waren blank.

Stel dat de moord op Floyd 4 jaar geleden onder Obama was gebeurd. Dan was het één van de zovele politiemoorden op zwarten geweest. Zonder de gevolgen zoals nu.

'Defund the police' doet ons met open mond kijken. Stel je voor: een maatschappij zonder politie. 'Wapens, drugs, vul maar in', kermen bezorgde burgers.
Gemeenschappen zullen hun eigen bewaking moeten organiseren, zoals rijke buurten nu veiligheidsbedrijven inhuren.
Politie bestaat nog maar kort. Sinds Napoleon, grofgezegd.

De politie is er om het bezit van de rijken te beschermen, zo weet iedere arme. (WK)

Antonio
Duidelijk!! De politie is er om het bezit van de rijken te beschermen, zo weet iedere arme.
Het is ongelooflijk dat sinds Napoleón mensen blijven zo naief. Gisteren was Obama fout, vandaag Trump, morgen Biden of wie dan ook en men wacht tot de volgende verkiezingen voor verandering.
Goed WK!!

Hits: 60

Jacques
De wet is gemaakt voor de bovenklasse en geldt voor de onderklasse.
Klik hier om uw reactie toe te voegen
17 juni 2020
Aantal keren bekeken: 1076

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch