Het Vierde Rijk

Hits: 286

maandag 25 juni-2012
Toeval bestaat niet. Heel kort na elkaar lieten Reichsführer Hermann von Rompuy en de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble een paar ernstige Europese scheten. Von Rompuy, het nachtlampje van Bilderberger hors categorie Etienne Davignon, heeft aangekondigd eind deze maand met vastomlijnde plannen te komen om de lidstaten te verplichten hun pensioenstelsels op elkaar af te stemmen. Onder leiding van Brussel.
Nou hebben wij (nog) een uniek pensioenvarken, dat nog niet zo heel lang geleden zelfs het op een na vetste ter wereld was. Niet gek voor een land ter grootte van een postzegel. Het was eind vorige eeuw zelfs zo vet, dat werkgevers soms geen premie hoefden te betalen en polletiek Den Haag deftig miljarden uit de ABP-kluis haalde zonder die ooit terug te hevelen. En dat waren geen miljarden kwartjes. Maar plotseling werd iedere Nederlander te oud, de banken kregen ischias en de dekkingsgraden zakten onder de honderd. Momenteel wordt driftig geprobeerd om langs dezelfde liberale belegginsgweg die ons de huidige ellende heeft bezorgd weer boven Jan te komen. Soms met hulp van buitenlandse, met Bilderbergers gelardeerde kanjers als Carlyle, waarvan je al misselijk wordt voordat je door het wc-raampje naar binnen gluurt. Dat wordt dus niks, maar ook dat is geen toeval.
Want wat de achterliggende gedachte is van Reichsführer Von Rompuy en zijn financiële elite moge duidelijk zijn. En die kreeg gisteren via Der Spiegel nog een kontje van Finanzminister Schäuble. Die wenste meer polletieke macht voor Brussel om te voorkomen dat Europa uitmekaar sodemietert. Wolfje verwacht dat het Duitse volk over een paar jaar mag stemmen over een nieuwe afgeslankte grondwet met minder zeggenschap over de belangrijkste sectoren van de samenleving. En meer zeggenschap voor het Reich en het Europese parlement. Dat laatste is uiteraard een doekje voor het bloeden. We weten hoe het met Weimar is afgelopen (1). Maar waar Duitsland gaat, gaat ook de rest van het zootje. Dus Heil Hermann.

(1) Zo niet, dan even soepeltjes goegelen naar Weimarrepubliek.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 286

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch