Skip to main content

Propaganda (007)

11 december 2015

Het was een ongelukkie. Dat platgooien van die grenzeloze dokters outfit in Afbaardistan. Maar de Amerikaanse legerleiding heeft voor alle zekerheid nog even een diepgaand en transparant onderzoek toegezegd. En wat kukelt Bankie als hoogste baasje van de VN en dus ook van de UNHRC? Dat ie zijn volste vertrouwen schenkt aan dat onderzoek en in afwachting van de uitkomst daarvan zelf geen initiatief zal ontplooien om de onderste tegel te lichten. Zoiets van: Slager, gisteren zijn onze buren overleden na het eten van piepers, bloemkool en tartaar. Wilt u eens kijken of de tartaar wel goed was? Nou mevrouw, ik vond hem al een raar kleurtje hebben, maar ik zal het even controleren. Of u erbij mag wezen? Nou, u vertrouwt me toch wel? Mocht ik wat vinden dan hoort u het van me. Maar goed, wat mag het zijn. Twee coteletjes? Komen eraan. Lekker weer hè? En dat voor de tijd van het jaar.
Inmiddels hebben de grenzeloze dokters al verklaard dat het nooit een ongelukkie kan zijn geweest.
Nadat door de msm op 28 september nog in het publieke domein was gekegeld dat de Talibanjers na de val van Kunduz een ziekenhuis waren binnengevallen en daar selfies hadden gemaakt, zonden les médecins de dag daarop de Afghaanse en Amerikaanse sabelrammelaars ten overvloede hun gps-gegevens toe. Vijf dagen later toen diezelfde msm al lang hadden gemeld dat de Taliselfies zich uit het ziekenhuis hadden teruggetrokken kwam alsnog de luchtaanval. En de dokters konden bellen wat ze wilden ze konden de zenuwen krijgen. De bommen bleven vallen. Per ongeluk, zoals we nu weten.
Nou staat de MSF (Médecins Sans Frontières) niet stijf van neocongezinde cq. neo-liberale artsen. Integendeel. Zo heeft de organisatie zich haast met lijf en leden verzet tegen de komst van de TPP aka Trans-Pacific Partnership. Het vrijhandelsverdrag tussen een twaalftal landen rond de Stille Oceaan. De MSF voorziet namelijk als bijverschijnsel een verdere versterking van de positie van Amerikaanse pillendraaiers en medische patenthouders. En dat is bepaald niet in het voordeel van de in armoede levende bevolking van sommige TPP-landen in Latijns-Amerika en Zuid-Oost Azië. Want pillendraaiers en patenthouders houden nu eenmaal van zwaarlijvige inkomsten en even zwaarlijvige winsten. Of die anti-houding van de MSF heeft meegespeeld bij de Ausradierung in Afghanistan? Zover willen we niet meteen gaan. Maar misschien heeft ergens tussen de kwabben van de jongens van het Amerikaanse commandocentrum toch de gedachte gespeeld van: take it, motherfuckers. Onder de slogan “oog om oog, tand om tand”. Om het een beetje medisch te houden. Zullen we niet horen. Zo transparant zijn we niet getrouwd. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
11 december 2015