Pro en contra Patria (019)

19 oktober 2018
Hits: 1158

Ook de Hema ligt al vol speculaasjes dus wat let ons om er in dit serietje es flink aan te trekken en wat feitjes en mogelijke feitjes lekker naast elkaar aan de waslijn te laten wapperen. Richten we onze bakkunst op Seppo Linden, de broer van Suvi. De Lindens zaten allebei in de poppenkast die tot voor kort op dit adres http://nxtvn.com/our-people te vinden was, naast Adrianus Melkert.
Nu kan het natuurlijk heel goed zo zijn dat de portrettengalerij van het firmaatje NxtVn inderdaad even in de steigers staat, bijvoorbeeld omdat Adje een andere coup heeft gekregen, of Suvi er van rechts beter uitziet dan van links. Of omdat Jan Klaassen en Katrijn inmiddels ook zijn aangeschoven in de datawereld, weten wij veel.
Het alternatief is dat er iets aan de knikker is op de Zuidas. Kan zomaar wezen, meneer de melkboer. Want rond Seppo is ook van alles aan het bewegen en veranderen.
Seppo is de uitbater van NxtVn in Finland, in het gat Jämsä om precies te zijn. Hij heeft daar de beschikking gekregen over een oude, verlaten legerplaats inclusief vliegveldje. Maar het wil niet zo erg vlotten met de nering van Seppo. In het plaatselijke sufferdje laten bewoners zich laatdunkend uit over de mate van activiteit ´bij het vliegveld´: `Er gebeurt eigenlijk niks en in elk geval heeft niemand er werk gevonden tot nu toe`. En ook de gemeente Jämsä heeft vastgesteld dat ´het projekt van NxtVn nog geen resultaten heeft opgeleverd.`
Verontrustende berichten dus over Broer Konijn. En het wordt er niet beter op zodra we een beetje doorgoogelen op de zoektermen Seppo en Linden. In zijn LinkedIn-profiel heeft hij het er niet over maar Seppo heeft zich vrij recent laten kronen tot bedrijfsleider van de firma Nestori in Rauma, ook wel Raumo.
Nestor is inderdaad iets aan dezelfde waslijn als nestor en heeft met oud van doen. Rauma of Raumo is het Volendam van Finland, een plaats aan de Oostzeekust met leuke oude huisjes en dito straatjes, een soort openluchtmuseum dus. We vinden er ook een scheepswerf, maar verder is Rauma niet van het allermodernste, laat staan van het digitale. De firma Nestori doet dan ook niet in data maar in antiek en nog oudere troep.
Hoe nu slager? Wij hadden het toch over mager?
Seppo Linden als Malle Pietje? Een uit de hand gelopen hobby? De vluchtheuvel omdat de boel in Jämsä -en misschien ook wel op de Zuidas?- op de fles aan het gaan is? Of een optrekje met wat oude koffiemolens in de etalage en een bord met ´Vandaag dicht en gesloten` op de roestige deur om achter de vitrine rustig zich te kunen wijden aan zaakjes die het daglicht niet verdragen kunnen?
Allemaal nog een speculaasje en dan morgen voor het eerst de r in de pan: prei met sucadelapjes. En een taaipop bij de thee... (JoopFinland)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
19 oktober 2018
Aantal keren bekeken: 1158
Pro en contra Patria

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch