Skip to main content

Pro en contra Patria (017)

23 september 2018

Drie keer Qatar in dit deeltje van onze prachtserie. Niet omdat het zo goed rijmt op divident of Pechtold, maar omdat we nu razendsnel wat verbanden gaan leggen. Verbanden die niet zo lekker liggen rond de edele delen van Adje Melkert en andere boegbeelden van het bedrijfje dat zij aan de Zuidas voeren.
In Finland heb je een Vereniging Finland-Qatar. Moet je je niet al teveel van voorstellen. In de goede stad Pori waar mijn vrouw vandaan komt, heb je een Vereniging Pori-Duitsland, waarvan geen enkel lid de taal van onze oosterburen rijk is. Het gaat dus om heul veul goeie wil en zo. Ook in die Finland-Qatar bedoening. Lees maar mee op het visitekaartje van Tuomas Teräsvuori. Hij was bijna drie jaar lid van de club, als member of the board en in de hoedanigheid van Volunteer Experiences & Causes.
Tuomas Teräsvuori, de in zijn Ugandese hotelkamer gesneefde specialist in bodyguards en ander dom spul, had dus iets met de zandbak die Qatar heet. Da´s één keer Qatar. Nummertje twee staat linea recta in verband met de verwarring die in zijn vaderland ontstond na zijn onverwacht verscheiden. Thomasje zou tegen alle voorschriften in zich in Afrika hebben voorgedaan als agent van Patria, de lucratieve moordfabriek van de Finse staat. Niets van aan dus en een klap in het gezicht van al die deugdzame Patriamensen die juist al tegen zo´n harde klap waren aangelopen in Qatar...
Lees eens voor opa? Gaat ie. ´Patria grijpt naast grote deal´, aldus de Finse kranten van 19 februari, dat is precies veertien dagen na het einde van Teräsvuori. ´Qatar bestelt bijna 500 panserwagens van Frankrijk. Frankrijk en Qatar sloten hun deal al met kerstmis maar Patria geeft er nu ruchtbaarheid aan. De afgesprongen deal met Qatar zou Patria tenminste honderd miljoen hebben opgeleverd.´ Hebben we dan ook in dit verhaal nog een Qatarees, ome Kees? Jawel. Khaled Sedrak. Even voorstellen: Khaled Naguib Zaky Sedrak, CEO van NxtVn Ltd in het Verenigd Koninkrijk, member of the board van NxtVn Group BV, die van onze Melkert dus, member of the board van NxtVn Jämsä Oy, het vehikel in Finland van zus en broer Lindén. Nu U weer, en dan wij weer...
Opeens is het herfst. Gaat U de natuur in om paddestoelen te scoren, pas dan wel op voor van die grote joekels met allerhande plaatsnamen erop. Die zijn niet eetbaar, en op ontvreemding staat een werkstraf... (JoopFinland)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
23 september 2018
Pro en contra Patria