Pro en contra Patria (008)

24 april 2018
Hits: 1105

Meestal moet je heel diep graven in een menselijk lichaam om sporen van opzettelijke vergiftiging te kunnen vinden. Maar bij de ongelukkige die begin februari in hotel Pearl Of Africa te Kampala dood in zijn bedje werd gevonden lag het er allemaal dik bovenop. De tong van het lijk was bruin. Nu bestaat er in het Fins de uitdrukking "iemand de reet likken tot je tong er bruin van ziet", maar in het onderhavige geval was de kleur van oud roest toch echt veroorzaakt door inname van een vreemd goedje.
Novichocolade denkt U nu, om grappig en/of bij de tijd te wezen. Nou nee, ook dat gedoe zie je niet en al helemaal niet op een tong. De Kampalese patholoog hield het op insecticide, insecticide en een drug om precies te zijn, wellicht coke. Deze cocktail werd ook teruggevonden in `s kerels lever, nieren en urine. De onvrijwillige en vroegtijdige dood van de 41-jarige zich zakenman noemende Fin zou zijn veroorzaakt door gebrek aan zuurstof.
Makkie voor die snijder deze keer, denk je dan, maar krijg nou wat: in een ander hotel maar in dezelfde Ugandese hoofdstad en blote bene op dezelfde avond, werd nog iemand dood gevonden. Een Zweed. Had dezelfde stuf op een andere wijze naar binnengekregen en was ook aan gebrek aan asem gekrepeerd. Lezen we even mee in Trumpet News, niet alleen voor de gezelligheid maar omdat we dan ook wat naampjes meekrijgen.
"This is tragic and we shouldn`t read a lot through it. We should focus on the drugs and how the deceased got them", aldus Gen Kale Kayihura, de Chief of Police in de Afrikaanse metropool. Zijn snijdende collega heet ook mooi: Moses Byaruhanga. Maar goed, ons gaat het om de namen van de Noordeuropese drugsdelinquenten. "Swedish national Alex Nordlarndar Sebastien Andreas and Finish national Terasvouri Tuomas Juha Petteri".Denken we zelf even een extra n in de nationaliteit van TJP en schrijven we zijn achternaam als Teraesvuori, dan zijn we een heel eind verder.
Hoewel? Krijg nou twee dingen tegelijk: op 17 februari, da`s twaalf dagen na de dood van het Noorde tweetal, wodt er nog een toerst in het Ugandese niet meer wakker voor het hotelontbijtje. Een Amerikaan deze keer, Monteni Gay Watson. Moses met het Mes doet dan al niet meer mee, de body van de Yank wordt linea recta terug naar Texas gestuurd. Ook de restanten van Teraesvuori zijn dan al in de laadbak van een vliegtuig gezeuld en naar Helsinki geshuffeld...(JoopFinland)

 

 

 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
24 april 2018
Aantal keren bekeken: 1105
Pro en contra Patria

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch