Pro en contra Patria (005)

22 maart 2018
Hits: 1073

We hebben tot de volgende verkiezingen de tijd dus laten we ons plezier niet door haast vergallen. Volgen we de berichtgeving in de Finse media vanaf die lugubere vondst in die hotelkamer in Kampala. We hebben daarvoor twee kranten voor ons op tafel: het Avondblad en het Avondnieuws.

Tja. Beide komen trouwens ‘s ochtends uit. Ze zien er ook allebei precies hetzelfde uit, op de titel na. Heb je de een gelezen dan weet je dus wat er in de ander staat, maar volgens Bartje vinden ze allebei met een oplaag van zo’n 500duizend gretig aftrek.

We schrijven 6 februari jongstleden. Een 41-jarige Finse zakenman wordt dood aangetroffen in hotel Pearl Of Africa. Er is niet gevochten in de kamer en er zijn geen uiterlijke sporen van geweld op het lichaam. De man is niet in zijn uppie in het hotel gearriveerd. Hij betrekt kamer 610, een vrouw brengt de nacht een paar deurtjes verder door, op kamer 618. Bij hun aankomst op het vliegveld van Kampala zijn zij de middag daarvoor opgewacht door twee mannen en een vrouw.

Daar sta je dan als Hermandad van Kampala. Gelukkig vond een oplettende diender in de koffer van de dode iets dat hem achter de oren deed krabbelen. Brochure-achtige dingetjes, met foto’s van een tank. Nee niet voor op de camping. Een pantserwagen. Compleet met serienummer en zo: AMV. Zegt U en mij en die plattepet geen reet natuurlijk maar toch valt zoiets op. En wel genoeg op om ‘s middags op een persconferentie te memoreren.... En toen waren de rapen gaar.

Welke rapen en hoe die smaken? Geduld is de schoonste zaak ter wereld, mensen, nog mooier dan Barbie. Geven wij weer even ruim baan aan de polderpolitici die U gaan uitleggen dat 48 procent tegen een wet eigenlijk en feitelijk betekent dat U voor die wet hebt gestemd etcetera etcetera en dan wordt het vanzelf weer Pasen en Pinksteren, maar nooit... precies. Hou vol, dan komt Uganda vanzeffens weer langs... (JoopFinland)

 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
22 maart 2018
Aantal keren bekeken: 1073
Pro en contra Patria

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch