Pro en contra Patria (002)

03 maart 2018
Hits: 1040

De een klimt op de fiets om in de wereld vooruit te komen, de ander opent een burootje voor consulting. Sofie -Soevi in haar Finse moerstaal- Lindén deed het laatste. Pearlcon noemt ze het vehikel. Geen idee of ze bij het bedenken van die naam Snuf en Snuitje voor ogen had, maar dat ze er iets moois van wilde maken komt wel naar voren uit de website van het ding.
Trouwens, Snuf en Snuitje. U kunt wel denken dat wij van de ratten en Omroep Max besnuffeld zijn maar onze Sofie is op het eerste gezicht van het kaliber kruimeldievegge dat in de entourage van Pipo de Clown en Mamaloe achter de ezel Nononono aan had kunnen sjokken. Kijk maar naar wat haar in het jaar des Heeren 2002 overkwam. Sofie was toen minister van kultuur en gaf in die hoedanigheid geld aan een golfclub. Niemand in Finland die zich afvroeg wat golf in hemelsnaam met kultuur van doen heeft, maar in een tabloid verschenen artikelen over het lidmaatschap van de familie Lindén van die club. Sofie riep nog dat een aandeel in een kluppie toch niet hetzelfde is als een lidmaatschap, maar voor haar was het exit.
Geen al te grote kwestie dus waardoor Sofie op een zijpad raakte. Daarop moesten we wachten tot februari jongstleden. Maar voordat we gaan lezen wat zus Lindén toen in de schijnwerpers bracht, gaan we even kijken naar wat haar broer, Seppo, er in dit leven tot nu toe van heeft gemaakt. (JoopFinland)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
03 maart 2018
Aantal keren bekeken: 1040
Pro en contra Patria

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch