Sappig (000)

02 april 2017
Hits: 289

vrijdag 28 januari-2011
Onze neo-nalileider Bibi Wilders moet zich te barsten lachen. Onder de slogan "eigen smurfen eerst" stemt hij tegen de nieuwe missie naar Afghanistan. Geheel conform de vox populi. En wat doen zijn collega's van Drolbaarzen '66 en Groen Rechts? Die hebben schijt aan dat geluid en stellen gedoogpremier Rukke in staat om aan te schuiven bij de G20 en mevrouw Sap te noteren als Nederlandse kandidaat voor het NAVO-leiderschap als die Deense meneer is opgerot.
Gelukkig krijgen ze in Kunduz dankzij Pechtold en Sappie nu op redelijke termijn een keurig opgeleid smurfencorps. Kunnen ze straks eindelijk controleren of een kameel op tijd zijn APK'tje heeft gehad. Of er in een meermanskroeg gerookt wordt. Of een coffeeshop wel 300 meter van een nabijgelegen schooltje is gevestigd. Of op dat schooltje wel alle ingeschreven koters aanwezig zijn. Of binnen Kunduzze gezinnen de vrouwen worden afgetuigd. Etcetera etcetera. Verder worden de nieuwe smurfen ingezet bij de drugsbestrijding. Wil niet zeggen, dat als ze een hero-karavaan aantreffen of een fabriekje dat voor een relatie in Kosovo of Albaniƫ met een ordertje bezig is, meteen hun gun mogen gebruiken. Want voor je het weet heb je oorlog. En dat mag niet. Nee, in dergelijke gevallen moeten ze met hun voortreffelijke C2000 apparatuur militaire hulp inroepen. En dat geldt ook bij een onverhoopte confrontatie met fanatiek baardvolk. Wuiven en als de sodemieter bellen. Mocht dan door een slechte verbinding of zo ineens de brandweer verschijnen in plaats van gevechtswagens, niet meteen gaan liggen te zeiken. Gewoon de wapens neerleggen en wegrennen.
Tuurlijk duurt het effe voor die opgepimpte Afghaanse leesplankjes dat allemaal onder de knieƫn hebben. En dat zal dooien, gewonden en meloenen kosten. Maar we zijn er zeker van dat we ergens in 2015, als Bibi al lang en breed in het premierzadel is geholpen, trots kunnen terugkijken op dit besluit. Waar een klein land groot in kan zijn.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
Aantal keren bekeken: 289

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch