Skip to main content

Octopussy (440)

donderdag 31 mei-2012
Nou schrijven wij volgens de deftige laaienlichter Robbie van de Rhee een grote bak onzin over hem en zijn vrouwtje, maar als echte facebookers vinden wij dat leuk. Dus gaan wij er onverdroten nog even mee door. Zoals wij al eerder boerden is onze avontuurlijke vriend momenteel bezig met een stukkie zorg in het zuiden van Spanje. Een beetje tweede keus nadat zijn gefoezel met overgetaxeerd vastgoed vastliep op de rots van Gibraltar. Die zorg zou naar Robbie’s idee moeten worden ondergebracht in een zogenaamd “Care Hotel” onder de indrukwekkende vlag van “Care Group Swiss”. Dat Zwitserse tintje is niet toevallig. De nieuwbakken zorgkoning heeft al vaker vanuit dat land geopereerd (1). Maar hij zit wel met een groeiend probleem: de publicaties van Kleintje Muurkrant. Want hij moet zoals gebruikelijk met de pet rond om zijn Spaanse Care Hotel van de grond te krikken en steeds meer potentiële financiers blijken te kunnen lezen. Wij hebben zelfs horen fluisteren dat een paar Spaanse financiële instellingen zijn overgegaan tot het vertalen van onze stukkies over Robbedoes. Dus dat wordt feest op 5 december.
Min of meer gedwongen door deze tegenslagen zouden Robbie en Marieke spoorslags zijn teruggekeerd naar Nederland om te kijken of er met hun zorgelijke verhaal misschien toch nog iets te ritselen valt achter de duinen.
Dat laatste zelfs letterlijk, want ze zouden volgens nog niet bevestigde berichten ergens rond Noordwijk zijn neergestreken en zich nu voortbewegen in wat eenvoudiger bolides dan ze gewend zijn. Niet goed voor je PR (Marieke weet daar alles van), maar je moet soms de tering naar de nering zetten.
En dan nog even een beeteeweetje: na de curator van Uniwall zou nu ook diens collega bij Tommy Telecom aangifte hebben gedaan van de kwalijke zaken uit de trukendoos van Robbie en zijn Marieke (2). Wie volgt? Stay tuned.

(1) Bijvoorbeeld vanuit Lugano. Zie daarvoor de buitengewoon leutige serie “Zwabberende ballen” op de Followup-site. Recentelijk was bijvoorbeeld ook Schaffhausen nog in beeld.
(2) Zie voor dat gevalletje vooral het artikel “Verliezen doe je bij de Postcodeloterij” dd. 8 oktober 2010. Kan je lachen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen