Skip to main content

Positief nieuws

06 december 2011

dinsdag 6 december-2011
Het ene doemscenario na het andere passeert de media. Koppen als: economie kan met 10 procent krimpen, AAA status in gevaar, en ga zo maar door. Nomura schat in dat als de Euro instort de nieuwe Duitse munt pakweg 1,34 dollar waard zal zijn, terwijl de nieuwe gulden op 1,25 dollar komt; een waardevermindering van 7 procent, en dat is goed voor de export.
Zoals te doen gebruikelijk bij oorlogsvoering (en laten we wel zijn: dit is oorlog, alleen wordt het zo niet genoemd) hebben we helaas te maken met embedded journalists. Gretig navertellend wat de medewerkers van de afdelingen propaganda de lucht in toeteren. Kritisch rapporteren is zo anno 1980, daar kom je niet verder mee in je beroep.
Oud politici vertellen gewoon bij het haardvuur en een glas wijn dat ze het risico van de euro donders goed wisten. Maar ja, één Europese staat met één regering was het doel en daar diende alles voor te wijken. Aldus Jacques Delors in de Sunday Telegraph van 4 december jongstleden. En passant even noemend dat “de markt zekerheden wil”. Hij vergat even dat “de markt” de collectieve uiting van heb- en graaizucht is, waarbij leugens de norm zijn.
Maar er is ook positief nieuws: de Griekse schulden worden niet gekort. Dus de bankiers zitten wel goed, ze krijgen hun geld terug! Het slechte nieuws is dat de bevolking dat zal moeten gaan ophoesten. Merkel en Sarkozy zijn het eens: allereerst de banken redden. De bevolking? Who cares. Het lichtend voorbeeld hierbij is de VS, daar zijn voor het eerst in de geschiedenis 46,3 miljoen Amerikanen afhankelijk van voedselbonnen (en hopium).

Klik hier om uw reactie toe te voegen
06 december 2011