Poen en polletiek (013)

20 oktober 2017
Hits: 861

We zijn nog niet gestruikeld over het ene interessante boek (1) of het andere ligt al op de cybermat. Dit keer gaat om “Avec le compliment du guide” van de heren Fabrice Arfi en Karl Laske. Gaat over de innige banden tussen de voormalige Franse president Niek Sarkozy en de Libische leider Muammar Khadaffi en is vooral gefocust op de meloenen die Mu in 2007 zou hebben laten overhevelen naar het spaarvarken van Niek ten behoeve van diens verkiezingscampagne. Daarvoor zijn de twee collega's troggediep in de verklaringen van Abdallah Senoussi en Choukri Ghanem gedoken. Respectievelijk ex-grandschtroumpf van de Libische inlichtingendienst en voormalig Libisch premier (2). En vervolgens hebben ze uiteraard langdurig gesnorkeld in de verhalen van de Frans-Libanese geheimdrager Ziad Takieddine (3) en de Franse zakenman Alexandre Djouhri, die door het OM als belangrijkste getuige wordt gezien in deze affaire en waarschijnlijk om die reden ergens in Zwitserland is ondergedoken. Moet een mooi boek zijn, maar het zal helaas wel een stief kwartiertje duren voordat het bij Hazeldonk de grens over komt.
BTW. Zo'n 14 Afrikaanse organisaties houden Sarko verantwoordelijk voor de moord op Khadaffi en hebben eerder deze maand officieel een aanklacht tegen hem ingediend. Nee, Sarko's leven zal voorlopig never a dull moment kennen. En wij blijven bij hem. Stay tuned.

(1) Bedoeld wordt “In the spider web of the secret services” dat u terug kunt vinden in aflevering 10 van de serie “Coup of Gladiosoup”.
(2) Choukri is eind april 2012 gezelfmoord teruggevonden in de Weense Blaue Donau.
(3) Raadpleeg voor hem eerdere afleveringen van deze serie en “Paris s'éveille”.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
20 oktober 2017
Aantal keren bekeken: 861
poen en polletiek

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch