Fuck (014)

08 januari 2017
Hits: 571

zaterdag 5 april-2014
En maar dreigen. Met sancties. Zogenaamd om Poetin te waarschuwen, dat ie niet moest proberen om nog een Krim-kunstje over de B├╝hne te trekken. Hebben we het over financieel/economische sancties. En om die kracht bij te zetten toont de NATO zijn anabole spierballen. Nou gaat het niet om niks. Het gaat om het voortbestaan van de US dollar als wereldwijd betaalmiddel bij deals die de Dappermarkt ontstijgen. Op het terrein van energie en grondstoffen. Als je daarvan af wilt en meer ziet in een betaling met je eigen munteenheid, goud of goederen dan zijn niet alleen je rapen gaar, maar ook je andijvie, spinazie, spruitjes en de rest van je lekkernijen. Heb je schijt aan sancties of denk je dat je power genoeg hebt om eventuele gevolgen het hoofd te bieden, dan heb je wel een vehikel nodig om die deals te begeleiden. Zo heeft China kortgeleden twee commodity exchange kantoren op de kaart gezet. Een in Londen en een in Frankfurt. Voor deals in yuans. En de Ruskies zijn van plan hun in 2009 geboren exchangekind in Sint Petersburg een fors kontje te geven. De leiding van die operatie is in handen gegeven van Igor Sechin. Het baasje van de olie- en gaswinkel Rosneft, die in oktober 2013 al het sein van groen op oranje zette met deze uitspraak. Komt ie:

"Het is aan te raden om een internationale exchange in het leven te roepen, die ervoor moet zorgen dat deelnemende landen in hun eigen valuta kunnen opereren".

Sechin's eigen winkel heeft niet zo lang geleden een paar uiterst smakelijke deals gesloten met China en staat op het punt hetzelfde te doen met India. Betalen in dollars? Forget it. En dat zijn forse klappies voor de USSA en de EU. Gevoegd bij het nieuws over de Holy Grail-overeenkomst en de Russische deal met Iran (1) en je gaat iets beter begrijpen waarom de NATO voor de zoveelste keer met zijn zwaard rammelt. Maar ja, het valt ook niet mee om te zien dat je rechts en links wordt ingehaald door een stelletje young guns. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 13 dd. 3 april 2014

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 januari 2017
Aantal keren bekeken: 571

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch