Draap in de gang

Hits: 341

dinsdag 19 februari-2013
Hij erkent dat zijn Cypriotische firma Draap een berg Roemeens knollenvlees heeft opgekocht. Hij ontkent dat die berg vervolgens als rundvlees is doorgestoten naar de Franse société Spanghero. Maar Spanghero zegt alleen vlees in te kopen met het label “rund uit de EU”. Dus wie moet je geloven?
Nou heeft de in Antwerpen wonende Nederlander Jantje Fasen al eerder knollen voor citroenen verkocht. Samen met zijn makker Hans Windmeijer had ie in 2007 en 2009 Duitse en Franse klanten halal rundvlees uit Argentinië in de maag gesplitst, dat als je goed luisterde nog hinnikte in de verpakking. Kreeg Jantje 12 maanden kruipruimte voor waarvan drie voorwaardelijk. Hansepans mocht een paar maanden opoe de weg over helpen. Dus er is een goeie kans dat ze de kluit opnieuw hebben belazerd en binnenkort weer voor de kadi zullen staan.
Als we de berichten mogen geloven is Draap ondergebracht in een trust op de Britse Maagdeneilanden. Een oord waarvan menig lid van de blauwe brigade van tijd tot tijd de zenuwen krijgt. De officiële directie bij Draap wordt niet gevoerd door Jantje of Hansie maar door de Cypriotische onderneming Guardstand, met als enig aandeelhouder de eveneens in Limassol gevestigde Trident Trust. Een vehikel dat zich bezighoudt met het opzetten van papieren winkeltjes in belastingparadijzen ten behoeve van Russische en Oekraïense avontuurlijke ondernemingen. Een daarvan was in het recente verleden de firma Ilex. En laat daar nou de in een Amerikaanse kerker geduwde wapenhandelaar Victor Bout een vinger in de hachee hebben. Jawel. Dus val er niet van achterover in de diepvriezer als we straks horen dat er in een partij lasagne een zootje kogels zijn gevonden. Of een dosis zenuwgas. Wat een wereld. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 341

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch