Aan de gedoogoppositie

Hits: 365

maandag 6 februari-2012
Door de onpersoonlijke aankondigingen van bezuinigingen op de zorg, ontgaan ons vaak de details. Je gaat je niet in details verdiepen omdat je er wellicht van uit gaat dat je nooit ziek bent, dat je zelden iets mankeert of dat je een gezonde leefstijl hebt... Maar zoals ze in England en Duitsland soms cynisch zeggen: de duivel zit hem in de details.
Wie van overheidswege gaat bezuiningen op maagbeschermers in combinatie met ontstekingsremmers en pijnstillers, terwijl men wetenschappelijk weet dat zonder die maagbeschermer er ernstige bijverschijnselen of neveneffecten kunnen optreden zoals constante diarree of maagbloedingen, is op z'n zachts gezegd een sadist.
Want je kunt op je vingers natellen, dat er zo- en zoveel mensen met een maagbloeding in het ziekenhuis terecht komen. Of zijn dat soms weer statistisch verwaarloosbare aantallen?
We gaan er maar van uit dat dit soort bezuinigingen worden uitgewerkt door iemand op een ministerie en niet door Tweede Kamerleden. En dat daarom de Tweede Kamer er een correctie op kan aanbrengen. Want wie bezuinigt op dit soort medicijnen, heeft niet de gezondheid van de patiƫnt op het oog, maar alleen kille cijfers.
We weten het, dit is geen vriendelijk onderwerp, en u zit in de gedoog-oppositie, maar wie dit naast zich neer legt als bijzaak, reduceert zijn politieke relevantie tot bijzaak, en dat verklaart misschien ook de stijgende hoeveelheid zwe(r)vende kiezers en mensen die weinig of geen interesse in " de politiek" hebben.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 365

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch