Skip to main content

Leegstand

vrijdag 31 mei-2013
Te veel winkels, te veel kantoren en veel te dure huizen. Holland in a nutshell. Oja, en een politieke kaste die niet veel verder kijkt dan een mogelijk betere baan in het bestuur of beter nog, in het bedrijfsleven. Kun je gebruik maken van je netwerk en dat levert geld op. Maar goed, ondertussen lees je klaagzangen over het stijgend aantal outletzaken, en de gevolgen van online kopen. Zakelijk onroerend goed is niet meer wat het leek te zijn. Wel jammer dat je niet online kan wonen, maar dat is nu niet ter zake.
De politieke Bobo's van de G8 houden weer eens een onderonsje: Griekenland, Euro, Syriƫ, vrijhandelsverdragen. Het zal allemaal wel op de agenda staan, daar in Eniskillen in Noord Ierland.
Uiteraard is alles ietwat opgeleukt voor die toppers. Wegdek aangepakt, hier en daar een nieuw verfje en een bloeiende middenstand. Want zo te zien is er geen leegstand in het winkelarsenaal van Eniskillen. Dat is vreemd, want kruideniers, slagerijen, drogisterijen -noem maar op- alles heeft mooie etalages. Het vreemde is dat die winkels al heel lang leegstaan, maar ja dat kan niet als er Bobo's komen. Dan is er wat cosmetische chirurgie noodzakelijk. Grote indrukwekkende foto's in de etalages, alsof het om bloeiende zaken gaat. Lijkt wel Griekenland, Spanje, Portugal vul maar aan. Wellicht een ideetje voor hier?

Klik hier om uw reactie toe te voegen