Skip to main content

Kosovoort, Kosovoort (007)

25 maart 2017
Hits: 459

maandag 24 november-2008
Het zullen je kinderen maar wezen. Die Robert Koller, Andreas Brunken en Andreas Jakel. Achter mekaar in Pristina de petoet in. Ze zouden namelijk een week geleden een bommetje naar het lokale hoofdkwartier van de EU hebben gegooid. Vanuit een leeg gebouw aan de overkant. Nog niks aan de hand, maar wat doen die slimpies? Gaan ze vijf dagen daarna uit datzelfde gebouw foto's staan maken van de schade. Hoppa, meteen een stel bromsnorren in hun nek.
Het Duitse trio bleek te werken voor de firma Logistic Assessment Coordination Services. Een club die zegt je te kunnen helpen als je zo gek bent om in Kosovo te willen investeren. Maar tegelijk ook een 'Tarn'-onderneming van de Duitse snuffelvereniging Bundes Nachrichten Dienst. Robert, Andreas en Andreas waren dus gewoon spionagenullen in het door de Albanese mafia beheerste mini-staatje (1). En waren waarschijnlijk bezig een witte steunzool te halen cq. een informatiepositie te handhaven bij de hoge jongens van de Kosovaarse vlakte. Die jongens voelen namelijk niks voor de plannen van de EU om zo'n 2000 smurfen, douaniers en andere controle-ambtenaren naar Pristina over te brengen. Niet onlogisch, want er worden flinke bundels florijnen verdiend aan de doorvoer van ondeugende Afghaanse middelen, damesvlees, illegale koelies, wapens en andere snuisterijen. En dan heb je geen behoefte aan wijsneuzen uit Brussel.
De Duitse overheid is inmiddels al dagen bezig met damage control-kunstjes. Tot nog toe weinig succesvol. Het voorarrest van de drie BND-stooges is gisteren met dertig dagen verlengd. Dat heb je ervan als je de mafia in het regeringszadel helpt. Voor je het weet ben je der Schwanz. We zullen van dit geintje zonder twijfel nog meer horen. Dus stay tuned.

(1)Zie eerdere afleveringen van deze serie.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 maart 2017