Skip to main content

Octopussy (526)

10 maart 2018

maandag 31 maart-2014
Flinke bui in Marbella eind vorige week. Zag er zo uit. Moet geen verrassing zijn geweest voor Robbie van de Rhee en zijn bruingebakken gezinnetje. Defintief persoonlijk failliet in Nederland. Maar wat dondert dat? Robbie weet vanuit het zonnige zuiden of Olga Lowinaland altijd wel weer een nieuw broertje of zusje van Tommy Telecom, Hennephill, Powernoc, Ener2save of hoe ze allemaal ook mochten heten uit zijn onuitputtelijke baarmoeder te persen, waarmee dromerige Nederlanders cq. Belgen besodemieterd kunnen worden. Al dan niet met gebruikmaking van vogelverschrikkers of andere strofiguren.
Overigens zou Robbie Robbie niet zijn als ie tegen beter weten in een ultieme poging doet om van die ellendige veroordeling af te komen. Aan de hand van weer een nieuwe bef, ditmaal uit Wassenaar, is hij de weg naar Straatsburg ingeslagen. Want ook hij is een mens en heeft rechten. Nou is een dergelijke procedure geen goedkope grap. Dus wat doet ie? Hij vraagt via zijn Wassenaarse bef rechtsbijstand aan. Gaan de blauwe brievenbrigadisten even na of hij in Nederland inkomsten geniet. Nee, meneer Van de Rhee heeft geen inkomsten. Erger nog, hij heeft ook in Spanje geen inkomsten. Zegt ie. Nou heeft ie dat al eens eerder beweerd toen hij in Leeuwarden voor de kadi stond en dat ie teerde op poen van zijn Marjanneke. Daarmee pleegde hij meineed, maar tot nu toe is dat onbestraft gebleven (1). En ook dit keer is er sprake van leugens en bedrog. Aflevering 516 spreekt wat dat betreft kasboekdelen.
Maar de brutalen hebben de halve wereld, dus zijn aanvraag tot rechtsbijstand voor een voetreis Straatsburg zal ondanks alles waarschijnlijk wel gehonoreerd moeten worden. Leuk, Robbie met zijn gevolg lekker lui in het Spaanse zonnetje in afwachting van zijn door ons betaalde rechtzaak in Straatsburg. Met dezelfde verdediging als ooit in Utrecht: ik woonde niet in Nederland toen ik de zaak belazerde, dus is de Nederlandse justitie onbevoegd. #&*$#@ !!!. Nou is er nog wel hoop, dat ie alsnog op zijn stuiter gaat. Half april dient de cassatie in zijn strafzaak (2). Mocht ie die ook verliezen dan gaat de deur van de kerker open voor een half jaartje brommen. Of kan ie dan ook weer met een bijdrage uit onze platte knip naar Straatsburg? Dat zal toch niet waar wezen? Stay tuned.

(1) Zie de afleveringen 475 en 501 van deze serie.
(2) Zie de afleveringen 484 en 485 van deze serie.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
10 maart 2018