Octopussy (499)

Hits: 475

zaterdag 1 juni-2013
Soms gebeurt het je wel eens. Dat je denkt, waar heb ik dat deezja gevuud? Overkwam ons gisteren bij het doorlezen van een e-mail. Onze gedachten gingen in gestrekte draf terug naar een jaar geleden. Naar 16 mei 2012 om precies te zijn. Toen gaven wij de oproep van een griffier van de Utrechtse rechtbank nog eens een extra zetje bij de speurtocht naar de nergens te vinden Robbie van de Rhee (1).
En wat denk je? Kregen we gisteren dit onder ogen. Robbie is blijkbaar weer nergens te vinden. Niet in Bilthoven, niet in Austerlitz, niet in Beirut, niet in Laren, niet in La Punt, niet in Bosch en Duin, niet in Noordwijk, niet in Schaffhausen, niet in Marbella of Puerto Banus. Zal ie wel weer zeggen, dat dat allemaal onzin is en dat de griffier maar naar zijn Haagse bef hoefde te bellen om erachter te komen onder welke tegel hij zich ophield. Maar dat nemen we voor lief. Interessant is, dat voor Robbedoes in afwachting van de behandeling van de zaak rond CSI in cassatie nu een hindernis opduikt met vier balken en een dubbele sloot (2). Een nekkenbreker van Olympische allure dus. Want als ie op 18 juni niet verschijnt of zich laat vertegenwoordigen is ie naar alle waarschijnlijkheid meteen het lulletje. Dan kan de nog aan te wijzen curator namelijk stante pede opdracht geven na het lichten van voornoemde tegel Robbie's paspoort in te nemen, Robbie te gijzelen en/of hem te verbieden in het buitenland te verblijven. En als het om een doortastend exemplaar uit de curatorenvoorraad gaat kan die om de zaak te bespoedigen ook nog zijn krabbel zetten onder een internationaal arrestatiebevel. Wil niet zeggen dat al deze narigheid Robbie bespaard blijft als ie wel voor het Utrechtse hekje plaatsneemt of zich daar laat vertegenwoordigen. Maar in dat geval kan ie nog wel wat tijd winnen. Dilemma? Mag je wel zeggen. Waarom de aangifte is gedaan? Heeft u even? Lees dan dit. Dans vervolgens met moeders een walsje rond het keukeneiland en koester daarna nog een paar uurtjes een goed gevoel. Stay tuned.

(1) Voor de liefhebbers bij deze nog eens aflevering 437 van deze serie.
(2) Voor dezelfde liefhebbers verwijzen wij met een doos vol liefde naar de reeks van voorafgaande CSI-artikelen in deze Octopussy-saga.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 475

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch