Skip to main content

Cold Turkey (005)

05 januari 2017
Hits: 738

donderdag 3 augustus-2006
Zoals we al zeiden, de levenslang achter het gaas verblijvende gebroeders Baybasin hebben in de loop der jaren aan hun partners in crime als de Britse douane en andere nieuwsgierigen heel wat verteld over de rol van de bovenlaag van Turkse samenleving bij de handel in allerlei ongenoeglijkheden. Uiteraard niet voor niks. Er is een hoop poen te verdienen. Nou gaat dat natuurlijk niet door het simpel overmaken via een postgirootje. Daar worden internationale sluipwegen voor gebruikt die voor J. Doedel ontoegankelijk zijn. Die financiële wegen lopen aan deze kant van de globe vooral via Cyprus en Malta en dat geldt ook voor de smokkel van voornoemde ongenoeglijkheden. Althans, volgens Sibel Edmonds. De van Turkse afkomst zijnde tolk, die de zak kreeg toen zij door haar werk ten behoeve van het 9/11-onderzoek erachter kwam dat in de top van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en het Pentagon ook luitjes zaten die een vorkje meepikten uit de Turkse smokkelruif en daarover de klok luidde bij de FBI (1). En verder bleek uit het materiaal dat zij onder ogen had gehad nog dat de Turkse onverlaten op verschillende schalkse gebieden samenwerkten met Israëlische slimmerikken. Deze combinatie zou dankzij het voor velen verrassende optreden van Osama’s Flying Circus op Manhattan 15 miljard dollar hebben gescoord dankzij enige voorkennis van het ophanden zijnde spectakel.
Zo, heeft u wat dit betreft wat achtergrondinformatie. Gaan we verder. Op Malta is op het ogenblik forse eilie over een contract dat de Malta Security Services hebben gesloten met de Israëlische firma Verint (in vroeger dagen Comverse). Die firma moet gaan zorgen voor het onderscheppen van het communicatieverkeer op het eiland. Terrorisme. Dat gelul. Nou is het gekke, dat Verint/Comverse niet het laagste bod uitbracht, maar concurrent RCS. Die heeft de zaak nu voor de kadi gegooid. Maar dat lijkt ons eerlijk gezegd vrij zinloos, want Comverse wordt zwaar gestiekt door de Israëlische regering en die laat zich de kaas niet van de matzes eten.
Na de aanslagen van 9/11 verschenen er vrij snel berichten in het alternatieve circuit dat de firma Comverse (cq. de Mossad) voorkennis had gehad van Osama’s hoogstandje, maar uit strategische overwegingen ervan had afgezien om de Amerikaanse autoriteiten te waarschuwen. En daarbij bleef het niet. De aanslagen in Londen vonden letterlijk plaats onder het toeziend oog van Verintcamera’s. Wat dit alles te maken heeft met de Baybasins? De taps waarmee in Nederland werd gemanipuleerd om Huseyin achter het gaas te krijgen werden uitgevoerd met apparatuur en onder controle van Comverse (cq. de Mossad). Geinig hè? Saty tuned.

1. zie de artikeltjes “Cryptisch” 2 en 3 dd. 8 en 10 mei 2005.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
05 januari 2017