Skip to main content

Via Gradoli

dinsdag 29 mei-2012
Heeft u de onbedwingbare neiging en voldoende poen op zak om eens lekker op uw gemak Rome te gaan verkennen? En bent u binnen die context van plan een appartement te huren aan de rand van de stad? Doe dat dan niet op Via Gradoli 96. Appetijtelijke appartementen, dat wel. Maar er zit een luchtje aan het gebouw. In 1978 had een plukje van de zogenaamde Rode Brigades voormalig premier Aldo Moro daar opgesloten en op aandringen van de CIA uiteindelijk vermoord.
Oké, tijdje geleden en tijd heelt alle stigmata. Maar in oktober 2009 ging de populaire gouverneur van de provincie Lazio, waartoe ook Rome behoort, in hetzelfde gebouw op de film in zijn Jansen & Tilanus. Nog niet erg, maar Pierro Marrazzo was wel in gezelschap van de wulpse Natalie, een transsexueel uit Brazilië. Bovendien was er op het interessante filmpje ook nog een apennijntje coke te bewonderen en toen de rolprent het bureel van Berlusconikrant bereikte was de politieke toekomst van Pierro finito.
De film zou zijn gemaakt en verzonden door ene meneer Cafasso die ook zou hebben zorggedragen voor voornoemd apennijntje. Voor hij kon uithalen voor een aria over het hele gebeuren werd hij het hoekje omgeleid. En dat gold ook voor ene Brenda. Een eveneens omgebouwd apparaat, dat tot de vriendenkring van Natalie behoorde.
Overigens maakte het filmpje deel uit van een operatie van vier Romeinse smurfen die de gouverneur al een tijdje afpersten. Zij waaiden het gevang in. Natalie werd officieel uitgewezen, maar huist nog steeds in Via Gradoli. Mogelijk in een van de safehouses die de Italiaanse geheimedienst daar heeft betrokken.
Waarom we met deze story komen aanzetten? Nou, in de eerste plaats om u geen zeperd te laten laaien op de Via Gradoli. Maar in de tweede om een bruggetje te kunnen slaan naar het tweede deel van “Het meisje en de dood” deel 1. Dus stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen