De aanbidding van de gouden Pekingeend (002)

25 maart 2017
Hits: 567

dinsdag 5 februari-2008
Zegt Hanja Maij-Weggen aka Wegmaaien op recente vragen van een bijdehante SP-er dat ze helemaal voor noppes als hoogste baasje van China Valley in de wei is. Krijgt ze geen poen voor. Maar ja, als er een gezellig samenzijn is georganiseerd moet je wel uit Brabant naar de feestlocatie toe. Als CvK stap je daarvoor niet in de bus of een toevallig passerende SRV-kar, maar normaliter in een representatieve dienstwagen of een taxi. Zijn kosten aan verbonden. En dan kom je al snel op het terrein van Annemarie Bronwater en Adri Schemerbom. Een beetje mierenneuken misschien, maar toch.
Bovendien moet je je afvragen waarom Hanja nou zo nodig als vrijwilliger de China Valley is binnengekuierd. Toch niet alleen om een of ander suf lint door te knippen of op een gong te slaan bij de opening van China Valley Experience? Een themapark dat in Spaarnwoude moet verrijzen. Compleet met bordpapieren draken, loempia's, een mini-verboden stad, een jonk in een sloot, een mini-muurtje, een zaaltje waar je drie-of achtdimensionaal over China suist, een lotusvijver met wat eenden, een zaaltje waar je folders en flyers kan verzamelen, een opiumkit, een Chinees theatertje, een permanente tentoonstelling, een China towntje, kortom een park waar je je met je kroost een daggie kan vermaken als het regent. Het is weer eens wat anders. En wie weet kom je ook nog eens een pas geimporteerde Chinees tegen.
Maar voor al dit moois sneuvelt er wel een onvervalst stukkie Nederlandse natuur. Nou zullen initiatiefnemers als Gerlach (Cerfontaine), Luigi (Prins) en Hans (Van Veggel) daar geen woelige nachten van hebben. Bouwen met die hap. En exploiteren maar. Uiteraard trekt dat ook andere geinteresseerden aan. Zo is vorig jaar Ooms Avenhorn BV toegetreden als business partner. Een bedrijf dat zijn klanten ondermeer verwende met gratis bezoekjes aan exclusieve glijhuizen (1). Nou, dat zullen de boys from Beijing errug kunnen waarderen. Want hoe was het ook weer? "Voor Chinezen, Nederlanders en Europeanen is het [China Valley Expertience Park] een unieke setting om relaties te bouwen en te onderhouden". En Ijzeren Hanja laat de zwepen knallen. Jiha. Stay tuned.

1. Zie de serie "Heisa in Hoorn" op onze onvolprezen "Followup"-site.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 maart 2017
Aantal keren bekeken: 567
de aanbidding van de gouden Pekingeend

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch