Doggies (004)

donderdag 31 januari-2008
Suspect hoor, die drukke luchtbrug voor thuis- en dakloze honden tussen Malaga en onze lage landen bij de zee. Heul suspect. Vooral als je kijkt naar de betrokken hulpverleners. Wij hebben in aflevering drie van 24 januari jl. bijvoorbeeld al eens Peter Koekebakker op de rand van de orkestbak gedeponeerd. En daar kwam een boeiende reactie op. Een citaat:

"Peter Koekebakker is beter bekend onder de naam Pedro Koekebakker. Hij woont in een urbanisatie. Zijn villa kijkt uit op zee en de rots van Gibraltar. Hij bezit zo'n zeven oldtimers, een Harley, een groot aantal koetsen en antiek. Die koopt hij onder andere in Zwitserland. Een van zijn vrienden is een Nederlandse (oud) Hell's Angel, die een slagerij heeft in scharrelvlees. Diens vader zou een hele bekende slager in Nederland zijn.
Naar eigen zeggen zouden Peter en zijn vriend 'savonds of 'snachts af en toe op pad gaan om honden uit vreselijke situaties te redden. Dat gebeurde dan met een onbekende auto en "undercover". Zo waren zij eens bezig met het redden van een vastgeketende hond toen ze werden betrapt door de eigenaar. Er ontstond een worsteling waarbij die eigenaar met een ijzeren staaf op zijn hoofd is geslagen en voor dood is achtergelaten. Het hele verhaal zou in de krant hebben gestaan. De man zou het hebben overleefd en met hersenletsel in het ziekenhuis zijn beland
".

Tja, soms moet je door roeien en ruiten om een natte neus van de ondergang te redden. Overigens verschijnt in deze serie niet voor het eerst een Hell's Angel in beeld. En ook de aanwezigheid van een bekende Nederlandse slager in Pedro's Umwelt komt ons niet onbekend voor. Effe terugbladeren en jawel: Grote en Kleine Willem, plus onze grote vriend Eddy de Kroes. Daar zou zelfs een hond een lichte verhoging van krijgen. Ja, braaaaaf, braaaaaaf . Rustig maar. Braaaaaaf. Stay tuned.

doggies

  • Hits: 432
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch