Van Estoril naar Zandvoort (167)

01 juni 2015
Hits: 439

woensdag 29 oktober-2014
Gisteren brak er even de pleuris uit. In het Britse parlement. Aanleiding was een haast terloopse opmerking van Labour-afgevaardigde Jim Hood. Ging over Sir Leon Brittan, in de jaren tachtig de Britse minister van Binnenlandse Zaken, over wie de laatste maanden koterhopsgeruchten in het rond gierden. Samengevat kwam Jim's eruptie hierop neer:

"By the way, the current exposé of Sir Leon Brittan, the then home secretary, with accusations of improper conduct with children will not come as a surprise to striking miners of 1984. The point is miners were saying in the dock in magistrates' courts throughout the strike that they objected to instructions coming from the home secretary when there was reports about child abuse linking with that same home secretary”.

Komt uiteraard niet uit de lucht vallen. Jim baseerde zich op wat hij in de dagvodden had gelezen. Daarin werd zelfs beweerd, dat Sir Leon af en toe zijn overdosis testosteron liet wegvloeien in het beruchte Elms Guest House, waar ook Sir Cliff Richard aka Kitty zijn living dolletjes kietelde. En vandaar dat hij de twee dossiers over het bewuste koterglijhuis vol high society, dat parlementslid George Dickens had samengesteld, stilletjes wegtitatoverde (1).
Min of meer in die traditie werd eerder dit jaar Elizabeth Butler-Sloss naar voren gerommeld om het zoveelste officiële onderzoek naar deftig koterhopsen te leiden. Die ouwe adellijke doos werd als een 9 millimeter afgeschoten (figuurlijk) omdat zij in het verleden te close was omgegaan met leden van de deftige hopsclub (2). Daarna volgde de benoeming van de ook niet meer piep zijnde bef Fiona Woolf CBE. Maar ook die raakte rijp voor de schietbaan, omdat ze nog niet eens zo heel lang geleden af en toe lekker had zitten te smikkelen met Sir Leon. Ze is door het parlement al een keer gegrilld, een tweede keer volgt naar verwachting binnenkort. Wat is het hier dan toch lekker rustig.
Stay tuned.

(1) Zie voor die affaire de afleveringen 114 en 154 van deze serie. Dickens wist toen kennelijk nog niet, dat Sir Leon dat adres ook uit eigen ervaring kende.
(2) Zie aflevering 158 van deze serie.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 juni 2015
Aantal keren bekeken: 439
Van Estoril naar Zandvoort

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch