Hugo gaat voor goud (004)

08 april 2017
Hits: 381

maandag 28 november-2011
Afgelopen vrijdag was het zover. Het eerste katje Venezolaans goud dat in kluizen was gedeponeerd in de USSA, Canada, het Vierde Rijk en Zwitserland is terug in Caracas. De totale waarde van de in bewaring gegeven broodjes bedraagt zo'n 11 miljard dollar. Maar prez. Chavez wil ze allemaal terug hebben voordat een paar kutkevers in Washington, Londen en Parijs een Venezolaanse lente in elkaar zetten en de buitenlandse bezittingen van het land in de vriezer rammen. En een aanleiding is gauw gevonden. Neem Hugo's Libische gap. Vanwege diens vermetele plan om Afrika een door goud gedekte eigen munteenheid te verschaffen ging ie gestrekt en onder het zand.
Nou heeft Hugo niet dezelfde intentie voor Latijns-Amerika, maar hij wil wel een einde maken aan de heerschappij van de Amerikaanse dollar. En zulke dingen kan je beter niet roepen. Bovendien heeft ie ook de bancaire betrekkingen met Rusland en China versterkt en is zowel openlijk als stiekem (1) bezig zijn militaire apparaat een zetje te geven. En daar maak je ook geen vrienden mee onder de beschermers van burgerbevolkingen.
Het kan nog even duren voor alle broodjes weer in de Venezolaanse mand terug zijn, maar vooralsnog lijkt Hugo's initiatief een gouden greep. Hoewel hij wel moet uitkijken voor vallende piano's en rondvliegend lood. Van Caracas naar karkas? Zo gebeurd.

1. Zie de recente serie "Cuba libre" op deze pagina.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2017
Aantal keren bekeken: 381
Hugo gaat voor goud

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch